Rybářský rozcestník

Dalmátská rybí polévka

Chutná rybí polévka z Chorvatska. Lze připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

2 náročnost
50 minut
Dalmátská rybí polévka
  • 500 g rybího masa (parmice, treska, okoun, candát atd.)
  • 250 g rajčat
  • 100 g vařené rýže
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 2 dl bílého vína
  • 1,5 l vody
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, vaříme do měkka 15 minut
    2. Vývar scedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou na teplé místo
    3. Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nasekaný česnek, nakrájená, oloupaná rajčata, kostičky papriky, když je zelenina měkká, zalijeme rybím vývarem, přilijeme bílé víno, ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, povaříme 10 minut na mírném plameni
    4. Do hotové polévky nasypeme uvařenou rýži, krátce prohřejeme
    5. Do talířů dáme lupínky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Pečivo v zátěži

    I když jde o takovou „blbůstku“, často mě právě takto vytuněná zátěž přinesla záběr. Pečivo, umístěné v oku olova, umí nalákat k háčku pěkné ryby včetně kaprů. A pokud nemáte po ruce kus rohlíku či chleba, zkuste zátěž naládovat například kouskem obalovací pasty.