Chutná rybí polévka z Chorvatska. Lze připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.
2 náročnost
50 minut
Dalmátská rybí polévka
500 g rybího masa (parmice, treska, okoun, candát atd.)
250 g rajčat
100 g vařené rýže
4 ks stroužky česneku
2 ks bobkové listy
1 ks červená masitá paprika
2 dl bílého vína
1,5 l vody
sladká červená paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
Rybí maso vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, vaříme do měkka 15 minut
Vývar scedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou na teplé místo
Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nasekaný česnek, nakrájená, oloupaná rajčata, kostičky papriky, když je zelenina měkká, zalijeme rybím vývarem, přilijeme bílé víno, ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, povaříme 10 minut na mírném plameni
Do hotové polévky nasypeme uvařenou rýži, krátce prohřejeme
Do talířů dáme lupínky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Recept na filety bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby upečené v troubě s polu s dalšími surovinami zabalené do měšce z papíru na pečení. Recept podle televizní kuchařky Karolíny Kamberské ve spolupráci se značkou FINO. Bělomasé ryby mají nízký obsah tuku a málo kalorií, jsou však extrémně bohaté na kvalitní bílkoviny!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!