Rybářský rozcestník

Dalmátská rybí polévka

Chutná rybí polévka z Chorvatska. Lze připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

2 náročnost
50 minut
Dalmátská rybí polévka
  • 500 g rybího masa (parmice, treska, okoun, candát atd.)
  • 250 g rajčat
  • 100 g vařené rýže
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 2 dl bílého vína
  • 1,5 l vody
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, vaříme do měkka 15 minut
    2. Vývar scedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou na teplé místo
    3. Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nasekaný česnek, nakrájená, oloupaná rajčata, kostičky papriky, když je zelenina měkká, zalijeme rybím vývarem, přilijeme bílé víno, ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, povaříme 10 minut na mírném plameni
    4. Do hotové polévky nasypeme uvařenou rýži, krátce prohřejeme
    5. Do talířů dáme lupínky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!