300 g filetů z tresky
250 g brambor
0,5 l vody
0,2 dl mléka
1 dl smetany
2 ks cibule
1 lžička másla
špetka muškátového květu
zelená petrželka
bílý pepř
sůl
Příprava
- Rybí filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme, vaříme na mírném ohni 15 minut, pak je scedíme, rybu odložíme stranou, necháme v teple
- Do vývaru po uvařené rybě přidáme nadrobno nakrájené brambory a cibuli, vaříme pod pokličkou do měkka
- Měkké brambory tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém, vlijeme mléko, smetanu, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem, solí, krátce povaříme
- Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa, posypeme petrželkou a teplé podáváme.
Poznámka
Recept ze stránek: www.receptyonline.cz