Polévka z kousků ryb, hub, badyánu, citronové šťávy, klíčků munga a jarní cibulky nebo pórku. Recept z Asie.
1. Z čerstvě koupené ryby pečlivě odstraníme veškerou kůži a maso nakrájíme na větší kousky
2. Sušené houby předem namočíme do studené vody a čerstvé houby dobře očistíme, potom překrájíme na poloviny
3. Hrnec s vodou přivedeme k varu, vložíme nakrájené ryby, houby, přidáme citronovou šťávu, badyán, sůl a zvolna vaříme asi 10 minut, aby byla ryba uvařená, poté ji opatrně vyndáme
4. Do připraveného vývaru přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou jarní cibulku, klíčky mungo a olivový olej, pak krátce povaříme (2 minuty), vložíme zpět kousky ryby, dochutíme solí i pepřem a podáváme.
Na přípravu této polévky je nutné koupit opravdu čerstvé ryby, ideální je losos, ale postačí i některá bílá ryba.
Autor fotografie: Dalibor Marounek