Rybářský rozcestník

Chobotnice na červeno

Takto připravený pokrm servírujeme s čerstvým pečivem a to jak teplý, tak případně i studený. Chobotnice na červeno se hodí i jako součást zeleninových salátů.

2 náročnost
70 minut
Chobotnice na červeno
  • 1 kg očištěných, pro kuchyňské zpracování připravených chobotnic
  • 300 ml červeného vína
  • 100 ml olivového oleje
  • 7 ks stroužků česneku
  • dle chuti chilli papričky
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné chobotnice nakrájíme na menší kousky, vsypeme je na mírně zahřátý olej a na silném plameni restujeme asi 4 minuty
    2. Přilijeme víno, zdroj tepla snížíme a zvolna vaříme 60 minut do změknutí masa, pokud se tekutina hodně odpaří, doplníme je dalším vínem, případně vodou
    3. Těsně před koncem přidáme k chobotničkám plátky česneku a nasekané, jadřinců zbavené chilli papričky, chobotnice solíme až na konci jejich přípravy
    4. Pokrm servírujeme teplý, případně i studený, nejlépe s čerstvým pečivem (skvělé jsou bagety).

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!