Rybářský rozcestník

Ceviches (sevičes)

Exotický pokrm ze střední Ameriky na úpravu syrové ryby. Ve střední Americe od Mexika po Panamu je dostanete v každé slušné hospodě k pivu nebo tequile, jako u nás k pivu utopence. Vyrábí se z čerstvých mořských ryb, v našich podmínkách se nejlépe osvědčilo klasické filé, nebo maso ze sumce.

2 náročnost
30 minut
+ nejméně 8 hodin uležení  
Ceviches (sevičes)
  • 500 g rybího filé
  • 100 g strouhaného celeru
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks citróny
  • 1 ks větší cibule
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžičky petrželky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 dl oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Syrové rybí filé pokrájíme na kostičky a dáme do skleněné misky, vymačkáme šťávu ze 2 citrónů a promícháme s kousky masa
    2. V hrníčku si připravíme zálivku z oleje, kečupu, chilli, česneku a soli, rozšleháme ji a zalijeme rybí filé
    3. Nastrouháme syrový celer, pokrájíme cibuli a petrželku, zeleninu promícháme s rybím masem
    4. V lednici necháme naložené rybí kostky nejméně 8 hodin uležet
    5. Seviches podáváme chlazené, s pečivem.

    Doporučení

    V našich podmínkách se na tento recept skvěle osvědčilo maso ze sumce!

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!