2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení
750 g cejna (kolem 50 cm)
2 ks cibule
1 lžička nasekané čerstvé šalvěje
1 lžička nasekané čerstvé pažitky
1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
citronová šťáva
černý pepř mletý
červená paprika
máslo
kmín
sůl
Příprava
- Většího cejna (kolem 50 cm) očistíme, vykucháme, podélně rozřízneme na 2 půlky.
- Pláty masa nařežeme na 3 cm proužky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, 1 hodinu necháme odpočinout.
- V pánvi rozpálíme máslo, vložíme osušené proužky ryby, hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky, nasekanýma bylinkami, okořeníme kmínem, červenou paprikou, pepřem, dusíme pod pokličkou 20 minut.
- Porce ryby na talíři přelijeme šťávou, podáváme s pečivem.
Poznámka
Text foto D. Marounek