2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení
500-600 g filetů z candáta
150 g hříbků
1 dl rybího vývaru (lze vynechat, nebo nahradit vývarem z kostí)
1 dl bílého vína
1dl smetany na vaření
1 lžíce strouhaného čedaru
1 ks cibule
nať jarní cibulky
citronová šťáva
drcený kmín
máslo
sůl
Příprava
- Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odležet.
- Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla, podlijeme vínem, vývarem, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby, podusíme, až maso změkne.
- V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky.
- Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem, necháme 5-7 minut zapéct.
- Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou, podáváme například s vařenými malými brambůrky, polité rozpuštěným máslem, posypeme nasekanou petrželkou.
Doporučení
Podobně můžeme upravit například i filety s tresky.
Poznámka
Autor receptu i fotografií: Dalibor Marounek