Rybářský rozcestník

Candát zapečený s hříbky

Osvědčený recept na podušené porce candáta a to na bílém víně a v rybím vývaru, zapečené spolu s hříbky, smetanou a sýrem.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
candát
  • 500-600 g filetů z candáta
  • 150 g hříbků
  • 1 dl rybího vývaru (lze vynechat, nebo nahradit vývarem z kostí)
  • 1 dl bílého vína
  • 1dl smetany na vaření
  • 1 lžíce strouhaného čedaru
  • 1 ks cibule
  • nať jarní cibulky
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odležet.
    2. Porce candáta osušíme, vložíme do zapékací misky, posypeme drceným kmínem, poklademe kousky másla, podlijeme vínem, vývarem, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, vložíme do trouby, podusíme, až maso změkne.
    3. V pánvi na másle osmahneme hříbky nakrájené na plátky.
    4. Porce ryby posypeme plátky hříbků, přelijeme smetanou, posypeme sýrem, necháme 5-7 minut zapéct.
    5. Na talíři porce ryby přelijeme omáčkou, podáváme například s vařenými malými brambůrky, polité rozpuštěným máslem, posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podobně můžeme upravit například i filety s tresky.

    Poznámka

    Autor receptu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!