Rybářský rozcestník

Candát s hořčicí a kapary

Filty z candáta potřené ochuceným hořčicovám máslem, okořeněné, zapečené v troubě, servírované například s celerovým pyré ozdobeným orestovanou mrkví a pórkem.

2 náročnost
30 minut
Candát s hořčicí a kapary
Candát
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g filetů z candáta (4 kusy zhruba po 200 g)
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce asekaných kapary
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička drceného barevného pepře
  • 4 ks listy ledového salátu
  • sůl
  • Příprava

    1. Změklé máslo utřeme s hořčicí do hladka
    2. Přidáme nasekané kapary, petrželku, osolíme, směsí rovnoměrně potřeme porce ryby, posypeme drceným pepřem
    3. Rozložíme do zapékací misky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud maso nezkřehne, zhruba 7-8 minut
    4. Porce ryby položíme na talíři na listy ledového salátu a podáváme třeba s pyré z řapíkatého celeru, které přelijeme orestovanou mrkví a pórkem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!