Rybářský rozcestník

Candát na zelenině a houbách

Filety z candáta lehce poprášené moukou, zprudka opečené na pánvi na másle, pak podušené spolu s orestovanou zeleninou.

2 náročnost
30 minut
candát
  • 800-1000 g filetů z candáta
  • 200 g hřibovitých hub
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks červená paprika
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • petrželka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, lehce poprášíme moukou, červenou paprikou v prostorné pánvi na másle opečeme z obou stran, pak filety odložíme stranou
    2. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibulku i s natí, plátky hub, kostičky cukety, plátky papriky, zalijeme vínem, přidáme rajský protlak, směs osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou
    3. Jakmile zelenina změkne, vložíme opečenou rybu, přiklopíme, dusíme ještě na mírném plameni 5 minut
    4. Zeleninu se šťávou rozdělíme na talíře, na každý poklademe porci ryby, posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou.

    Doporučení

    Jako příloha je skvělý čerstvý chléb, ale můžeme servírovat i s různě upravenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!