800-1000 g filetů z candáta
200 g hřibovitých hub
4 ks jarní cibulky
1 ks menší cuketa
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 dl bílého vína
4 lžíce rajského protlaku
hladká mouka
sladká paprika
petrželka
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Filety osolíme, lehce poprášíme moukou, červenou paprikou v prostorné pánvi na másle opečeme z obou stran, pak filety odložíme stranou
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibulku i s natí, plátky hub, kostičky cukety, plátky papriky, zalijeme vínem, přidáme rajský protlak, směs osolíme, opepříme, dusíme pod pokličkou
- Jakmile zelenina změkne, vložíme opečenou rybu, přiklopíme, dusíme ještě na mírném plameni 5 minut
- Zeleninu se šťávou rozdělíme na talíře, na každý poklademe porci ryby, posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou.
Doporučení
Jako příloha je skvělý čerstvý chléb, ale můžeme servírovat i s různě upravenými brambory.