Rybářský rozcestník

Candát na paprice

Na cibuli a slanině podlité vodou zahuštěnou paprikovou moukou chvíli povařená opečená filátka z candáta, servírovaná s omáčkou zjemněnou smetanou.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety z candáta
  • 1 ks středně velké cibule
  • 100 g másla
  • 30-40 g špeku
  • 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
  • 1 rovná lžíce hladké mouky
  • trochu smetany
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na rozpuštěném másle na pánvi opečeme z obou stran osolené filety candáta, hotové vytáhneme a dáme stranou
    2. Ve výpeku po rybách necháme zesklovatět na tenká kolečka nakrájenou cibuli a kostičky špeku, nasypeme mouku promíchanou s červenou paprikou, promícháme, pak mírně podlijeme vodou a necháme probublávat 15 minut
    3. Jakmile se nám většina vody odpaří a šťáva zhoustne, ochutíme ji smetanou, dochutíme solí a pepřem
    4. Do omáčky vložíme filety candáta a necháme je pěkně prohřát.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!