Rybářský rozcestník

Candát na kmíně

Opečené porce candáta nebo jiné okounovité ryby, přelité šťávou z výpeku.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g candáta nebo jiné okounovité ryby
  • 50 g sádla
  • 20 g másla
  • hladká mouka
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce candáta osolíme, okořeníme kmínem a poprášíme hladkou moukou
    2. Ryby opečeme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova
    3. Tuk z výpeku zastříkneme vodou, chvíli povaříme a zjemníme máslem
    4. Jednotlivé porce opečeného candáta na talíři přeléváme šťávou z výpeku.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!