Rybářský rozcestník

Brodet po dalmatsku

Pokrm z ryb, rajčat, červeného vína …. Recept původem z Chorvatska.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g různých ryb
  • 200 g cibule
  • 150 g rajčat (nebo 2 lžíce rajčatového protlaku)
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1 dl vinného octa
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme na plátky
    2. Polovinu dávky cibule nadrobno nakrájíme, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme zbytek drobně nakrájené cibule, ryby pokrájené na kousky a opečeme
    3. Zalijeme vínem, octem, osolíme, okořeníme, přidáme rajčata (protlak) a dusíme na mírném ohni, až ryby změknou; podle potřeby podléváme malým množství vody
    4. Při dušení pokrm nemícháme, jen nádobou zatřeseme
    5. Hotový brodet posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.