Rybářský rozcestník

Brandade z tresky (Brandade de morue)

Pokrm z francouzské kuchyně. Můžeme se s ním setkat i ve Španělsku, Portugalsku, Itálii. Jde o kaši z tresky, která se připravuje ze sušené tresky, která se předem máčí a potom vaří s olivovým olejem a mlékem. Existují 2 varianty, kdy se kaše maže na plátky opečené bagety, nebo promíchá s rozšťouchanými brambory a zapéká. Brandede jde vyrobit také ze zamrazených  filetů z tresky, které jsme použili právě na tento recept.

2 náročnost
40 minut
Brandade z tresky (Brandade de morue)
Brandade
  • 500 g filetů z tresky
  • 1 dl mléka
  • 1 dl olivového oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • provensálské koření
  • pepř
  • sůl
  • plátky bagety a zelenina na ozdobu
  • Příprava

    1. Filety z tresky uvaříme v mírně osolené vodě, vaříme 15 minut
    2. Vodu scedíme, vařenou tresku osušíme utěrkou, rozdělíme na kousky, případně odstraníme drobné kosti, pak rybu umeleme, nebo rozmělníme vidličkou
    3. Do hrnce nalijeme olivový olej, zahřejeme, přidáme rybí maso, drcený česnek, mícháme, až se maso spojí s olejem
    4. Do směsi nyní přiléváme vlažné mléko, stále mícháme, když se kaše spojí s mlékem, ochutíme provensálským kořením, solí a pepřem
    5. Směs mažeme na opečené plátky bagety, jako přílohu zvolíme například černé olivy a čerstvou zeleninu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!