Rybářský rozcestník

Bílé ryby grilované

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce bílých ryb (plotice, perlín, podoustev …), posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, grilované na venkovním grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 5 hodin marinování  
  • 800 g bílých ryb (plotice, perlíni, podoustve ...)
  • 100 g olivového oleje
  • směs čerstvých bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
  • čerstvě namletý pepř
  • tlučený kmín
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce (půlky) ryb okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
    2. Maso urovnáme do větší misky a zalijeme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat
    3. Za občasného potírání marinádou bílé ryby grilujeme, po obou stranách, doměkka
    4. Na talíři upečené rybí maso přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!