V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.
1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme rybí filety nakrájené na větší kostky, ochucené solí a pepřem, přidáme máslo a zalijeme vodou ochucenou citrónem nebo nálevem z okurek
2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
3. Vaříme cca 10 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, kostky rybího masa na talíři přelijeme šťávou ze sáčku
4. Podáváme s pečivem, brambory a pod.
Rybí maso můžeme doplnit i o bylinky, či o kousky rajčat a okurek … Takto můžeme připravit i maso pstruha, okouna …
Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.