Rybářský rozcestník

Bílá ryba připravená v alobalovém sáčku

V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.

2 náročnost
40 minut
  • 150-200 g filet z bílé ryby (plotice, perlín, cejn ...)
  • 2-3 lžíce vody ochucené citrónem nebo nálev z okurek
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • alobal
  • otevřený venkovní oheň
  • klacek nebo rozštípnutá větev
  • Příprava

    1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme rybí filety nakrájené na větší kostky, ochucené solí a pepřem, přidáme máslo a zalijeme vodou ochucenou citrónem nebo nálevem z okurek
    2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
    3. Vaříme cca 10 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, kostky rybího masa na talíři přelijeme šťávou ze sáčku
    4. Podáváme s pečivem, brambory a pod.

    Doporučení

    Rybí maso můžeme doplnit i o bylinky, či o kousky rajčat a okurek … Takto můžeme připravit i maso pstruha, okouna …

    Poznámka

    Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!