Rybářský rozcestník

Bavorská rybí polévka II.

V rybím vývaru povařené housky spolu s cibulí, po rozvaření polévka procezená a doplněná o houby a koření, dále vařená, ke konci i s rybím masem zbaveném kostí, co se vařilo ve vývaru.

2 náročnost
45 minut
Bavorská rybí polévka II.
  • 500 g rybího masa a odřezků (kapr, cejn, okoun atd.)
  • 100 g žampionů
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks housky
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžička másla
  • 1,5 l vody
  • špetka muškátového květu
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso, odřezky (ploutve, hlavu, ocas) zalijeme 1,5 l vody, přidáme bobkový list, nové koření hřebíček, osolíme, vaříme 20 minut
    2. Vývar přecedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou
    3. Do čirého vývaru přidáme na kostičky nakrájené housky a cibuli, vaříme, až se housky rozpustí, cibule změkne
    4. Vývar scedíme přes sítko, lžící rozetřeme housky a cibuli do polévky, přidáme nakrájené žampiony, zjemníme lžičkou másla, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí
    5. Povaříme ještě 2 minuty, pak vložíme rybí maso
    6. Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.