V rybím vývaru povařené housky spolu s cibulí, po rozvaření polévka procezená a doplněná o houby a koření, dále vařená, ke konci i s rybím masem zbaveném kostí, co se vařilo ve vývaru.
2 náročnost
45 minut
Bavorská rybí polévka II.
500 g rybího masa a odřezků (kapr, cejn, okoun atd.)
100 g žampionů
4 ks kuličky nového koření
2 ks housky
2 ks hřebíčky
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 lžička másla
1,5 l vody
špetka muškátového květu
petrželka
pepř
sůl
Příprava
Rybí maso, odřezky (ploutve, hlavu, ocas) zalijeme 1,5 l vody, přidáme bobkový list, nové koření hřebíček, osolíme, vaříme 20 minut
Vývar přecedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou
Do čirého vývaru přidáme na kostičky nakrájené housky a cibuli, vaříme, až se housky rozpustí, cibule změkne
Vývar scedíme přes sítko, lžící rozetřeme housky a cibuli do polévky, přidáme nakrájené žampiony, zjemníme lžičkou másla, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí
Povaříme ještě 2 minuty, pak vložíme rybí maso
Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Gravlax nebo také gravad lax, je velice populární mezinárodní předkrm, který dnes nechybí na jídelním lístku ani jedné lepší mezinárodní restaurace. Přesný původ tohoto receptu není znám. Jediné, co je jisté, že o jeho původ se perou všichni Skandinávci.
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.