Rybářský rozcestník

Balkánský rybí pilaf

Balkánská kuchyně převažuje od Maďarska přes Rumunsko, Bulharsko, dřívější Jugoslávii až po Albánii. Je rozmanitá, přitom není moc složitá, což dokazuje tento recept na skvělý rybí pilaf ze sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
balkánskýbalkánský
  • 300 g rybího masa (bez kostí a kůže, sumec, kapr...)
  • 300 g vařené rýže
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks červené papriky
  • 1/2 ks zelené papriky
  • 1 dl zeleninové vývaru
  • bobkový list
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji s máslem 1:1 necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, proužky papriky, kostky rybího masa, dusíme do měkka.
    2. Promícháme s vařenou rýží, přilijeme vývar, ochutíme solí, pepřem, česnekem, tymiánem, přidáme bobkový list.
    3. Směs v pánvi urovnáme a necháme v troubě 10 minut zapéct. Podáváme teplé ozdobené lístky salátů.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!