Na zatraktivnění boilies nebo pelet lze, kromě dipů, použít i další atraktor, jako běžnou kuchyňskou sůl. Tu ovšem nejprve dochutíme dalšími složkami tak, aby se nástraha stala pro ryby prostě neodolatelnou.
Sůl jako jedna ze složek různých krmných směsí nebo součást receptur pro výrobu boilies či pelet je dnes zkušeným rybářům docela známá. Ale ne každý ví, že ji lze s úspěchem využívat i jako obalovací složku například v tekutých dipech dipovaných nástrah. A pokud ji smícháme s něčím ostřejším, jako například s chilli kořením a pepřem, pak se stává často pro ryby neodolatelnou součástí rybářských nástrah.
Do mlýnku na kávu nasypeme sůl, přidáme pepř, sušené chilli a vše chvíli pomeleme. Nebo můžeme chilli papričky podrtit v hmoždíři a sůl smíchat s pepřem a papričkami jen tak, například v uzavřené vhodné dózičce. Místo chilli papriček lze použít i hotové umleté chilli koření a klasický pepř nahradit například barevným mletým pepřem. Variací je mnoho.
Receptůru na ochucenou sůl najdete v naší kuchařce zde: Ochucená sůl jako atraktor pro boilies nebo pelety
Text i foto: Jiří Langer, Rybářský rozcestník.cz