Rybářský rozcestník

Sója

Právě sója obsahuje až 40 % proteinů, proto je vodná hlavně do směsí. Dá se koupit téměř všude, jak ve specializovaných rybářských prodejnách, tak i dalších obchodech, například se zdravou výživou.

Sója - méně používaný partikl

Sója je velmi kvalitním zdrojem proteinu, mědi, hořčíku, manganu, lecitinu, vitamínu K, vitamínů skupiny B, například riboflavin, kyselina listová …

Zpracování bobulí sóji:

Sóju máčíme 18 až 20 hodin, pak ji vaříme asi 30 minut. Musí jit lehce rozmáčknout mezi prsty, ale je lepší raději ji převařit, než ji nechat nedovařenou!

Nejčtenější články

Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?