Hrách je skvělý hlavně pro kaprovité ryby, které ho milují. Běžně ho koupíme v hospodářských speciálkách. Musíme ho tepelně upravit. Kromě použití jako jedna ze složek návnady do zakrmovacích směsí ho lze také napíchnout na háček a využít jako nástraha.
Je to velmi oblíbená partiklová složka. Hrách je ovšem nutné povařit, abychom předešli poranění trávicího traktu ryb. Neuvařený hrách je totiž tvrdý a tak pro ryby velmi špatně stravitelný.
Hrách máčíme 12 hodin, pak ho uvaříme doměkka, vaříme pod poklicí 1,5 až 2 hodiny, a je-li třeba, přiléváme při vaření horkou vodu. Hrachem nemícháme, aby zůstal celý, jen jim v hrnci potřeseme. Důkladně okapaný hned použijeme nebo lze také zamrazit na pozdější použití.
Text: George, Rybářský rozcestník.cz, foto: fotky-foto.cz, pixabay.com