Velké i malé fazole také patří do oblíbených rybářských partiklů. Koupíme je všude. Hodí se do různých zakrmovacích směsí pro kaprovité ryby. V Anglii se na fazole také chytá, používají se tedy i jako nástraha, ovšem v Česku se fazole jako nástraha většinou nevyužívají.
Ani nevím, proč zrovna na fazole v Česku rybáři nechytají. Asi české ryby fazole moc nemusí i přesto, že v Anglii jde o velmi populární a hojně používanou nejen návnadu, ale také právě nástrahu. Ovšem jako součást partiklů je velmi doporučuji. Jde o aromatickou složku krmení, která dokáže ryby opravdu zaujmout.
Fazole máčíme asi tak 18 až 24 hodin, pak je uvaříme doměkka, což trvá zhruba 30 minut. Měkké fazole důkladně scedíme, okapané pak použijeme dle potřeby, hlavně do směsí pro kaprovité ryby, kdy je rozmačkáme a promícháme s ostatními surovinami partiklu.
Text: Jiří Langer, foto: fotky-foto.cz a pixabay.com