Rybářský rozcestník

Burský ořech

Burské ořechy lze použít jen ty, co jsou určené ke konzumaci lidí, ty pro ptáky mohou obsahovat látku aflotoxin fungus, která ryby zabíjí! Klasické konzumní oříšky jsou skvělé jak do směsí, tak na háček jako nástraha, ryby je milují, stejně jako rybáři. 🙂

Burský ořech

Zpracování burských oříšků:

Pokud je chceme použít jako nástraha nad nebo pod háček, dáme je na 2 až 3 dny do vody máčet, pěkně změknou. Nevadí, pokud použijeme slané oříšky určené k mlsání.

Z oříšků lze vyrobit také oříškovou pastu; na sucho na pánvi oříšky orestujeme, uvolní se z nich olej, vše pak pomeleme, vznikne mazlavá pasta do které se dá přidat ještě trochu oleje a libovolná příchuť, vznikne obalovací hmota skvělá například na obalení bolilis nebo pelet pod háčkem.

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Výroba závaží z kamene

Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím