Boostery jsou složeny z několika druhů tekutých potrav k příslušné příchuti. Jejich největší předností je použití minimálního množství chemické esence a přidání čistě přírodních složek jako například jahody, česnek atd., které se v boosteru dlouhodobě luhují čímž mu dodávají jedinečnou chut a dlouhotrvající aroma i pod vodou. Návnadu, jako boilies, partikl či method mix, zatraktivňujeme právě pomocí boosterů. Na nástrahy používáme raději dipy.
Mnozí rybáři si myslí, že boostery a dipy jsou jedno a totéž. Chyba! Jsou to dva rozdílné produkty, které jsou prvoplánově určeny každý k jinému využití. Dip je vždy především prostředek k silnému zatraktivnění nástrahy. Mají schopnost vpít se hluboko do struktury nástrahy a díky tomu uvolňovat lákavé signály po velmi dlouhou dobu.
Naproti tomu boostery mají za úkol obalit povch boilies nebo se vsáknout do sypkých návnad typu method mixu a rychle ho uvolňovat do vody. Booster není zdaleka tak koncentrovaný jako dip.
Z toho vyplývá, že booster ve své podstatě nenahrazuje dip a ten není ideální používat stejně jako booster.
Ideální využití je dipovat nástrahu (boilies, pelety) v dipu a návnadu, jako zakrmovací boilies, partikl či method mix, zatraktivnit pomocí boosteru.