Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Dlouhodobé máčení návazců v dipech háčkům nesvědčí!

V minulosti jsem běžně nechával návazce s nástrahou máčet i několik týdnů v různých dipech. Byla to chyba, letos se mě to dokonce dvakrát po sobě vymstilo. Nejprve se mě zlomil háček, podruhé pak přetrhl celý návazec. A proč? Protože dlouhodobé máčení návazců v některých dipech návazcům a především háčkům prostě nesvědčí.

Číst článek

Dva roky na rybách s mini karavanem

V loni na jaře jsem si pořídil skříňový přívěs Mini Cargo TF 4 S PLUS 750 kg. Jde o přívěs, který se přímo nabízí k přestavbě na mini karavan. Vzhledem k tomu, že byl nejlevnější na trhu, koupil jsem ho a začal používat jako obytný domeček na kolečkách právě na mých delších výpravách k vodě. A dnes nelituji této koupi, ba naopak! Přizpůsobil jsem si ho na dlouhé výpravy a dnes si život u vody bez něj už neumím představit.

Číst článek

Podzimní jednodenní lov kaprů

Někteří z nás se nemohou utrhnout na více dnů k vodě a tak jedno, nebo dvojdenní výpravy jsou jedinou možností, jak si pěkně zachytat. A i když podzim bývá na úlovek štědrý, přeci jenom to chce trochu zkušeností, aby si člověk povodil na prutu pár pěkných kapříků. Asi nejdůležitější je si vybrat to pravé místo, naložit do auta to správné krmení, místo vhodně rozkrmit a nahodit vyzkoušenou montáž s nástrahou, která bude rybám chutnat. 🙂

Číst článek

Lov candátů na feeder

Ano, chytat s feederovým prutem můžeme téměř vše, tedy i dravce, jako úhoře, menší sumce, nebo candáty a to jak na stojatých, tak tekoucích vodách. Ani nemusíme kupovat extra pruty či navijáky, pro chytání dravců nám postačí delší feederový prut, s kterým běžně chytáme i bílou rybu.

Číst článek

Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor mládeže a RT ve spolupráci s  ČRS, z. s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže – podzimní kolo…. Termín: 12. 12. 2021, KDE: Sportovní hala Sokolovna Nepomuk…

Číst článek