Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Pozvánka na výlov rybníka Ležáneckého MO ČRS Pardubice 2021

Tradiční výlov rybníka „Ležáneckého“ se bude konat 6.11.2021 od 8:00 hodin. Parkování aut na soukromém pozemku hráze rybníka ve směru od Židova na Ležánka. Prodej ryb na hrázi od 8:00 hodin.

Číst článek

Jak se ze sumce vyklubala zlodějka vydra

Moji kamarádi, při klasickém lovu ryb, chytili již několik roztodivných tvorů, jako labuť, kačenu, exotickou želvu a dokonce i koně za oháňku, když se brodil vodou. Mě se zatím, kromě ryb, na háček nic nepřipletlo, tedy donedávna. Při lovu na jednom NONSTOP revíru se mě totiž místo sumce na háček zavěsila dospělá vydra a vůbec se jí to setkání se mnou nelíbilo. Ostatně já z ní také nebyl úplně nadšený. Ale povím vám to celé pěkně od začátku…

Číst článek

Korbáčiky patří mezi TOP nástrahy do ledové vody

Pokud si dokážete korbáčiky odepřít a nesníst je všechny, rozhodně je vyzkoušejte jako nástrahu na háček do studené vody. Hodí se na ně chytat od podzimu do jara, kdy na ně lze přemluvit více druhů ryb. Především na sýry můžeme chytat tlouště, parmy, podoustve, ostroretky, ale i kapry. V zimě na dírkách také pstruhy, především pak duháče.

Číst článek

Pěnové EVA disky na dlouhé návazce

Zásobníky na návazce s pěnovými disky jsou vhodné především na dlouhé návazce, ovšem pokud je použijete i na ty kratší, rozhodně tím nic nezkazíte. Boxy na návazce s EVA disky jsou velmi přehledné. Díky nim se mě konečně podařilo udělat si pořádek v těch mých použitých návazcích, co ještě nejsou na vyhození a mohu je na další výpravě opět použít.

Číst článek

Rybářský veletrh FOR FISHING už od 21. října 2021 v PVA EXPO PRAHA

Od 21. do 24. října 2021 se v areálu PVA EXPO PRAHA uskuteční oblíbený rybářský veletrh FOR FISHING. Výjimečně v podzimním termínu doplní souběh veletrhů pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na průřez všech rybolovných technik, své si tak na veletrhu najde každý. Nováčky na veletrhu budou česká firma TFE elektronika – výrobce el. signalizátorů FLACARP, anglická kaprařská firma DT BAIT nebo slovenská firma Oukrofishing s.r.o., která se zaměřuje na přívlač.

Číst článek

FOR FISHING 2021

12. rybářský veletrh se letos koná v podzimních dnech a to od 21.10 do 24.10. 2021. Jde o největší rybářský veletrh v ČR. Co tam najdete v heslech: Prezentace nových trendů, představení novinek pro rok 2021, prezentace jednotlivých rybolovných technik, vytvoření rybářského prostředí pro všechny, co propadli krásám rybolovu, vytvoření obchodního prostředí pro vystavovatele v ekonomicky nejsilnějším regionu ČR, doprovodný program, přednášky, soutěže, propagace péče o životní prostředí a čistotu vod…

Číst článek

Novomlýnská nádrž vydala dosud největšího kapra v historii Evropského šampionátu v lovu kaprů!

Na Novomlýnské nádrži se pořádá již pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Jejím pořadatelem je společnost European Carp Fishing Association, která se organizací závodů zabývá již řadu let, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy. V čele této společnosti stojí manažerka projektu Tereza Asterová, na závodech dále spolupracují ambasador projektu, známý rybář Jakub Vágner a zkušení organizátoři, rybáři a ředitelé závodů, Petr Šurek a Vít Černý. Tento závod má tradici již od roku 2017 a letos se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Vítěz získá 500 000 Kč a věcné ceny v hodnotě přes 200 000 Kč. Jednou z hlavních myšlenek závodu je podpora mladých rybářů při jejich cestě k úžasnému koníčku, proto pořadatel poskytuje dar rybářského vybavení v hodnotě 200 000 Kč na chod dětských rybářských kroužků v rámci Moravského rybářského svazu. Tímto je tento závod naprosto unikátní v rámci celosvětového měřítka.

Číst článek