Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Rybářské závody o živého čuníka 2021

Český rybářský svaz MO Letohrad pořádá v Lukavici na rybníku Mostiska v sobotu 18.9.2021 XV. ročník rybářských závodů o živého čuníka. Dobře zarybněná voda, bohaté ceny. Tři kategorie. Pro úspěšné v každé kategorii jsou připraveny hodnotné ceny a poháry. Hlavní cenou je živý čuník. Pro účastníky i ostatní návštěvníky je zajištěno občerstvení v podobě rybích specialit – uzených i pečených.

Číst článek

Rybářské závody ČRS MO Dobřany

Výbor místní organizace ČRS Dobřany si Vás dovoluje pozvat na rybářské závody, které se uskuteční v sobotu 18. 9. 2021 od 6:00 hod, na rybníku Dolní Kotynka……

Číst článek

Územní přebor mládeže v LRU na feeder

 Územní přebor mládeže v LRU na feeder – podzimní kolo se koná na revíru místní organizace ČRS Loket 431 099 Ohře 15/R (Velká Anna) dne 26. 9. 2021……

Číst článek

Zakrmovací pachová krmítka

Dnes je docela trendy, při chytání ryb, používat různé umělé nástrahy, například napodobeniny brouků, mušek, rybek, či jiných potvůrek žijících pod vodou nebo i kolem vody. Dnešní moderní rybář však má ve svém arzenálu i jiné umělotiny, například umělou kukuřici. A tak není divu, že někdo vymyslel i variantu lovu ryb s krmítkem, ale bez krmení, jen s houbičkou umístěnou v krmítku, která po nadipování dělá ve vodě podobnou práci, jako klasická zakrmovací směs.

Číst článek

Také se občas podělíte s rybami o své jídlo?

Asi patřím mezi opravdové rybářské šílence, ale hlavně tehdy, když zrovna ryby moc neberou, jsem někdy tak zoufalý, že občas nabídnu rybám něco z toho, co zrovna sám mlsám. Je to sice většinou zoufalý pokus, který většinou nevyjde, protože zkušenost mám takovou, že když neberou, tak prostě neberou, ale občas dokáží ryby překvapit, stejně jako já je s nějakou tou lidskou pochutinou.

Číst článek

Krok za krokem, abyste si užili kvalitní rybí „grilovačku“

Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. My rybáři si rybu chytneme, ale ne každou. V Česku holt moře nemáme. A tak i pro nás rybáře se hodí pár rad, podle čeho poznat i v obchodě čerstvou rybu. A víte vůbec, která je nejvhodnější na grilování?

Číst článek

Noční rybářské závody v Polouvsí

Noční rybářské závody v lovu ryb udicí s očky a navijákem na komerčním rybníku v Polouvsí. Kdy: v pátek 27. 8. 2021. Povolené způsoby rybolovu: plavaná (prut s očky), položená, feeder. Lov pouze na 1 prut s navijákem (udicí). Povoleny jsou maximálně dva průběžné návazce s jedním háčkem bez protihrotu….

Číst článek

Dá se chytat na slimáky?

Zvláště letos je to aktuální téma. Kam se vrtnu, tam narazím na slimáka a to nejen doma na zahradě, ale také u vody. Přitom jde o suchozemského plže, který je celkem k ničemu. Nemusí ho většina ptáků, ani další volně žijící tvorové ho nemají zařazeného do svého jídelního lístku. A co ryby, ty si slimáka dají pokud jim je nabídnutý?

Číst článek

Lednice na rybách – zbytečný přepych nebo nutnost?

Při jednodenních vycházkách bych asi lednici k vodě rozhodně netahal, ale co když vyrážíme na více denní výpravu? Hodí se lednice u vody nebo je to zbytečný přepych? Já mám od letošního roku jasno. U vody se lednice hodí a to nejen na potraviny a nápoje, ale i na úschovu červů či žížal.

Číst článek

RYBÁŘSKÉ ZÁVODY „CHYŤ A PUSŤ“ 18.9.2021 – Šlapanický rybník

POZVÁNKA NA RYBÁŘSKÉ ZÁVODY „CHYŤ A PUSŤ“. TERMÍN: 18.ZÁŘÍ.2021 OD 7:00 DO 16:00 HOD., PREZENCE OD 5:30 HOD. MÍSTO KONÁNÍ: ŠLAPANICKÝ RYBNÍK, ŠLAPANICE V ČECHÁCH, GPS: 50.312442, 14.121897

3.8.2021 •
Číst článek