Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Pohár předsedy ČRS v lovu kapra 2021

Vážení přátelé rybařiny a lovu kapra zvláště, ve dnech 14. – 17. října 2021 pořádá ČRS LRU položená na veslařském areálu v Račicích již 3. ročník Poháru předsedy ČRS v lovu kapra. Závodu se zúčastní 33 špičkových týmů z celé republiky, které se poperou nejen o čest a slávu, ale také o hodnotné věcné ceny a putovní pohár.

Číst článek

Jak nastražit na velké ryby? Zkuste použít vlasový dvojpřívěs pod háčkem

Vlasová metoda používaná při chytání ryb je dnes již notoricky známá většině zkušených rybářů. Ovšem my tu máme ještě vyladěnější verzi. Místo jednoho vlasového přívěsu pod háčkem můžeme totiž navázat hned dva přívěsy.

Číst článek

Kolový nápoj nebo energy drink lze využít jako rybářský dip

Když jsem poprvé narazil na nápad, máčet nástrahy v nějakém kolovém nápoji, popřípadě v energy drinku, moc jsem nevěřil, že to má smysl. Ovšem opak je pravdou! Tyto přeslazené nápoje totiž dokáží rychle nastartovat boilies koule případně i pelety a jsou tak agresivní, že za krátkou dobu dokáží narušit povrch nástrah.

Číst článek

Plnění PVA sáčku pomocí plničky

Plnička na naplnění PVA sáčků je taková šikovná pomůcka především pro kapraře. Existuje jednoduchý způsob, jak ji elegantně použít bez nutnosti zajistit sáček PVA páskou. Tady je návod.

Číst článek

Pelety nastražené pod háčkem i nad háčkem

Klasické nastražení nástrahy na přívěsu háčku dnes zná asi každý zkušenější rybář. Ale víte, že občas můžete zkusit nastražit pelety také nad háček? Jde o vychytávku, která občas může zajistit záběr a to jak kaprů či amurů tak především sumců při chytání právě na pelety.

Číst článek

V. ročník Nepomucké plavané

ČRS, z.s., místní organizace Nepomuk, Vás všechny srdečně zve na V. ročník Nepomucké plavané….

Číst článek

Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

Číst článek

Kouzla s tygřím ořechem, aneb jak docílit, aby tygří ořech kapři našli

Tygří ořech patří stále více k těm nejoblíbenějším návnadám zkušených kaprařů. Ti nejzkušenější pak na něj také chytají. Tygří ořechy se dají prezentovat rybám jen tak, položené na dně, nebo je lze mírně přizvednou či dokonce nechat plavat jako Pop UP nástrahu, aby je kapři či amuři určitě nepřehlédli.

Číst článek

Předmáčení boilies

Předmáčením boilies před samotným lovem docílíme rychlejší šíření pachové stopy z lovného místa do širokého okolí. Takzvané nastartované boilies je skvělé především při krátkých vycházkách k vodě, ale hodně zkušených rybářů předmáčení boilies používá i při delších výpravách.

Číst článek

Seznamte se, tohle jsou ty nejlepší ryby na gril

Sezona grilování je v plném proudu. Vůně pečeného masa se line ze zahrádek, balkónů či teras. Hostitelé se předhánějí, čím své hosty překvapí. Už dávno nejde jen o steaky a klobásy. Stále častěji se tak nad uhlíky pečou ryby. Máte-li je rádi, pak pro vás máme tipy, které byste letos určitě měli ochutnat!

Číst článek