Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Zajištění žížaly na háčku pomocí zarážky

Často hodně aktivní žížaly na háčku dlouho nevydrží, prostě se z něj vykroutí a to i přes případný protihrot. Přitom stačí tak málo, zajistit žížalu gumovou zarážkou.

Číst článek

Quick stop – nekonečná zarážka

Nekonečné zarážky se používají při lovu ryb vlasovou metodou, tedy při prezentování různých nástrah pod háčkem na jeho přívěsu. Jde o zjednodušenou verzi nastražení různých nástrah na vlasový přívěs, kdy nemusíme nástrahu nejdříve propíchnout jehlou, z jehly ji stáhnout na vlasový přívěs a pak do očka přívěsu vložit zarážku, ale zarážku pevně připevněnou na přívěsu nasadíme na speciální jehlu a rovnou nástrahu propíchneme zarážkou skrz.

Číst článek

Kráječ boilies koulí by měl rybářům usnadnit práci

Ano, kráječ na boilies by měl ulehčit a také urychlit půlení krmných boilies koulí. Je to ale opravdu tak? My jsme ho otestovali a úplně nadšení jsme z něho nebyli.

Číst článek

Nové method feeder formičky

Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

Číst článek

Pečivo v zátěži

I když jde o takovou „blbůstku“, často mě právě takto vytuněná zátěž přinesla záběr. Pečivo, umístěné v oku olova, umí nalákat k háčku pěkné ryby včetně kaprů. A pokud nemáte po ruce kus rohlíku či chleba, zkuste zátěž naládovat například kouskem obalovací pasty.

Číst článek

Feederové krmítko zazátkované obalovací pastou

V momentě, kdy potřebujeme chytat ve větším proudu, musíme vyřešit problém, jak docílit pomalejšího uvolňování nástrahy z krmítka do okolí. Proud nám často krmítko vyprázdní moc rychle, což není žádoucí. Tento problém má několik řešení. Já například s oblibou používám, na zazátkování feederového krmítka, obalovací pastu.

Číst článek

Krmítková směs – příprava zakrmovací směsi před použitím

Ať používáme již namíchanou zakrmovací směs, nebo si ji sami mícháme, musíme ji zaktivovat před samotným lovem a to tak, že ji zvlhčíme, ovšem samotné zvlhčení nestačí.

Číst článek

Metlička na míchání zakrmovacích směsí

Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

Číst článek

Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

Číst článek

Základy výběru správného stanu pro rybáře

Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

Číst článek