Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

Číst článek

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Číst článek

FISHSURFING: Jaká lovná technika bude ta vaše?

Rybařina je velmi specifický koníček. Ačkoliv jde většinou o poměrně relaxační záležitost, kterou si oblíbili hlavně milovníci přírody, začátek váš může minimálně překvapit. Pokud se totiž chcete stát rybářem, než vůbec začnete, musíte si ujasnit, jaké ryby máte v plánu chytat a jaká lovná technika bude pro vás ideální. V dnešním článku vám představíme ty nejzákladnější. Jaké jsou nejčastěji používané lovné techniky u nás a které si vyžadují už trochu více zkušeností?

Číst článek

Vermikompostér ze tří kbelíků – jak si vyrobit jednoduchý domeček pro žížaly

Žížal není nikdy dost a my rybáři máme několik možností, jak si je pořídit. Dají se běžně koupit, ale ty ceny! Pak nezbývá, chceme-li ušetřit, než si je nasbírat, nebo ještě lépe, vypěstovat. A právě k chovu žížal si můžeme vyrobit jednoduchý vermikompostér, který nám kromě žížal dodá i výtečné hnojivo pro domácí květiny, což by mohlo potěšit naše manželky.

Číst článek