Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

Číst článek

Sendvič, jako taková nástraha poslední záchrany, do jarní ledové vody

Každý rybář, který zkouší lovit v jarní ledové vodě, ví, že občas je opravdu těžké letargické ryby přimět k záběru. Ovšem existuje několik osvědčených nástrah, které často zajistí úspěšný lov i přes případnou aktuální neochotu ryb spolupracovat při prvních jarních vycházkách k vodě.

Číst článek

Od pondělí mohou rybáři lovit na území celého okresu, kde bydlí

I když se situace s covid-19 moc nelepší, přesto vláda rozhodla, že od pondělí budou moci lidé sportovat a vyrážet i do přírody v celém svém domovském okresu. Díky tomu i my rybáři můžeme po nedělí vyrazit na revíry mimo svoji obec.

Číst článek

V Brně si rybáři mohou koupit nástrahy v automatu

Kde sehnat krmení v době koronavirové? Asi jediným dostupným způsobem je dnes možnost koupit nástrahy na ryby v nějakém rybářském e-shopu. Ovšem v Brně mají rybáři ještě jednu možnost, mohou si koupit nástrahy v automatu na rybářské nástrahy.

Číst článek

Umělá nástraha na bílé ryby z houbičky

Už jste někdy nevěděli co nastražit, aby jste se konečně dočkali záběru? Nebo jste dokonce přišli na krátkou vycházku k vodě a zjistili, že tašku s nástrahami jste nechali za dveřmi? Máte rádi zábavné testování, kdo je chytřejší, zda vy, nebo ryby ve vodě? 🙂 Tak zkuste chytat na kousek nadipované houbičky.

Číst článek

Potvrzeno, sportovní rybolov je aktuálně možný pouze v obci a jen do 21 hodin

Ministerstvo zemědělství zveřejnilo v pátek odpoledne v tiskové zprávě vyjádření zpřísňující pro rybáře aktuální opatření dopadající právě na rybáře. Individuální lov ryb na udici v rybářských revírech je povolen pouze na území katastru obce v místě trvalého pobytu nebo bydliště sportovního rybáře a pouze v době od 5:00 do 20:59 hodin. Dříve měli rybáři výjimku na dobu, po kterou mohli být u vody a doufali, že se na ně nebude vztahovat ani omezení, co se týče chytání mimo katastr bydliště rybáře.

Číst článek

Individuální lov v rámci výkonu práva myslivosti, práva rybářství a rybníkářství nemá výjimku

Vyjádření Ministerstva zemědělství k opatřením platným od 1.3. 2021 zní jasně. Poprvé od doby, kdy na území Česka platil výjimečný stav díky Covidu-19, nemají výjimku ani rybáři, ani myslivci, kteří chtějí uplatnit své právo na individuální lov. Obě skupiny mohou svůj koníček vykonávat pouze na území, kde mají trvalý pobyt nebo bydliště a dodržovat tak usnesení vlády ze dne 26. února 2021.

Číst článek