Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Co dělat, když přední brzda navijáku nejde utáhnout?

Už se vám někdy stalo, že jste chtěli dotáhnout brzdu navijáku a ono to nešlo? Je to velký průšvih, protože pak nejde ani navinout nahozenou nástrahu ke břehu. Člověk si nějak poradí, ale naviják je s prokluzující brzdou prostě nefunkční. Většinou jde o stržení závitu ve středu krytu brzdy. Co s tím, vyhodit naviják? Ne! Jedno relativně prosté a levné řešení existuje. Lze obrátit mosazný střed.

Číst článek

Lov s method feeder krmítkem – umístění nástrahy s háčkem

Při chytání ryb s feederovým prutem a method feeder krmítkem máme několik možností, jak nabídnout nástrahu s háčkem rybám. Buď ji můžeme úplně schovat v krmení, nebo naopak nástrahu nechat viditelnou. Ale je více možností.

Číst článek

Má první rybářská výprava, aneb důkladná domácí příprava

Ano, je to tu, mám platné rybářské doklady, něco jsem se o rybách naučil a tak konečně mohu k vodě si pěkně zachytat. Ale kam vyrazit? A co si kromě základní rybařiny ještě vzít s sebou? Také znalost místa, kde chci chytat, mě může zajistit úspěšný lov, proto neváhejte a poraďte se se zkušenými rybáři, ti vám rádi poradí, kam vyrazit.

Číst článek

Neutrálně vyvážené boilie z PopUp boilie a boilie potápivého

Na rybářském trhu se před nějakým časem objevilo tzv. vyvážené boilies, což je nástraha na zvláště opatrné kapry. Dnes jde o běžně dostupné zboží, kterou nabízí mnoho rybářských obchodů. Dá se tedy jednoduše koupit. Stejně tak ale vlastnosti vyváženého boilies můžeme u vody napodobit a nastražit takové falešné, neutrálně vyvážené boilie a to pomocí půlky PopUp boilie a půlky boilie potápivého, tedy nástrah, které má většina rybářů běžně ve svém arzenálu i v několika variantách.

Číst článek

Základní dělení rybářských navijáků

Rozhodně není dobré podcenit samotný výběr navijáku, je to totiž důležitá součást celé rybářské výbavy. Právě kvalitní, dobře zvolený, naviják může velmi zpříjemnit nejen samotné zdolávání ryb, ale i ostatní práci s prutem. A naopak nekvalitní, nebo nevhodně zvolený naviják, dokáže zkazit celý zážitek z rybaření, nebo případně dokonce zapříčinit ztrátu případného úlovku.

Číst článek