Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Smolenská jaderná elektrárna zarybňuje přehradu

I když jsou jaderné elektrárny vnímány jako čistě technické stavby, v řadě věcí závisí na přírodě a přirozeném koloběhu věcí. A ryby v tom hrají svoji roli. Smolenská jaderná elektrárna, kterou provozuje společnost Rosatom, totiž během listopadu vysazuje přes 30 tisíc tun ryb do Děsnogorské přehrady, která ji ochlazuje.

Číst článek

Jak si naplánovat ideální dovolenou s rybařením

Letošní rok je kvůli pandemickým opatřením v mnoha ohledech jiný. Naštěstí existují výjimky a rybaření patří mezi ně. Zvláště díky tomu, že se dá provozovat o samotě a ve spojení se zdravým pobytem v přírodě. Spousta rybářů navíc považuje svůj koníček za lék, který jim dopřeje potřebný klid v duši. A protože klid v duši a dobrou náladu je třeba udržovat si i v době, kdy zrovna není rybářská sezóna nebo zkrátka nezbývá na rybaření tolik času, připravili jsme pro vás jeden tip, jak si dopřát trochu pozitivní vzpruhy.

Číst článek

České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

Číst článek

Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

Číst článek

Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

Číst článek