Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

Číst článek

Spínací špendlík jako závěs na háčky

Jak s oblibou říkám, v jednoduchosti je krása! A to platí i pro tuto rybářskou vychytávku. Stačí si koupit různě velké spínací špendlíky a použít je jako závěsy pro háčky s očky.

Číst článek

Chytání štik s kačenkou a heavy feederovým prutem

Jde o jednu z hybridních technik lovu ryb, tedy vlastně tak trochu netradiční montáž a atypický styl, technika lovu například v extrémních podmínkách, kdy to prostě jinak nejde. Například při extra velké vodě po intenzivních lijácích.

Číst článek

Zmrazené nástražní rybky

Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

Číst článek

Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

Číst článek

Ty největší rybářské úlovky v Česku a v Evropě

Znáte ten pocit, když se vzbudíte do chladného a tichého rána, nalejete si kávu z termosky a nahodíte pruty. V podzimních ranních hodinách ještě nad hladinou leží mlha a slyšet je jen šplouchání kachen. Zkrátka idylka. A v té vší pohodě a klidu se najednou napne vlasec, ohne prut a signalizátor záběru se spustí. Vtom okamžiku nastává ten nejkrásnější a nejnapínavější moment na rybách vůbec. Pokud máte štěstí, zabere vám výlov pár minut a pokud zároveň ubere i pár sil, máte jistotu, že výsledek bude stát za to. Tenhle adrenalin zná nejeden rybář. A stoprocentně něco takového zažili i rybáři, jejichž kapitální úlovky vám dnes představíme. Rybářská sociální síť Fishsurfing nám poskytla 10 top fotografií rybářů a jejich úlovků z celé Evropy. Jaké jsou nejoblíbenější fotky mezi uživateli v jednotlivých zemích?

Číst článek

Statistiky a finální výsledky – Stairs 2 Hell 2020

Zajímavá statistika závodu Stairs 2 Hell 2020. Celkem bylo chyceno 281 kusů ryb. Jejich celková hmotnost byla 3406,31 kg! A můžeme pokračovat… V článku je také link na celkové výsledky všech týmů!

Číst článek

Na Novomlýnské nádrži se letos opět pořádá rybářský závod Stairs 2 Hell

Pořadatelem akce je společnost ECFA (EUROPEAN CARP FISHING ASSOCIATION), která se organizací závodů zabývá již řadu let. V čele letošního ročníku je opět známý rybář Jakub Vágner a Tereza Aster Vágnerová, dále pak Petr Šurek a Vít Černý, zkušení rybáři a rovněž pořadatelé závodů. Závod Stairs 2 Hell má tradici již od roku 2017 a pravidelně se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Letošní rok byla organizace významně ztížená kvůli omezením týkajících se Korona viru, ale pořadatelům se povedlo, jako jedněm z mála, závod skutečně zrealizovat.

Číst článek

Hybridní techniky lovu ryb

Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

Číst článek

Nástražní rybky a jejich zvykání na jinou teplotu vody

Každý zkušený akvarista ví, že ryby čerstvě přinesené domů z obchodu se musí postupně zvyknout na teplotu vody v akváriu, než se do akvária pustí. Podobně to mají i nástražní rybky dovezené odjinud, musí si pozvolna zvyknout na jinou teplotu vody, než je ta v převozní nádobě.

Číst článek