Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Method feeder krmítko – tlakové vrstvení krmení

I když název zní trochu moc technicky a složitě, nejde o nic jiného, než o plnění method feeder krmítka ve dvou krocích, jedním, nebo například i dvěma druhy krmení.

Číst článek

Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

Číst článek

Západočeský pohár juniorů

MO ČRS Sokolov a Západočeský územní svaz ve spolupráci se sportovním odborem LRU Muška a z pověření Rady Českého rybářského svazu pořádají a tímto i zvou na nebodovaný 26. ročník ZÁPADOČESKÝ POHÁR JUNIORŮ memoriál Tomáše Najdenova…

Číst článek

Plastické olovo a jeho použití

Jde o snadno dělitelný, tvárný, tmavý, dobře přilnavý materiál, který se používá především na zatížení vlasce nebo pletenky, či případně koncové montáže. Návazec s plastickým olovem splývá se dnem a nebrání tak přiblížení i hodně opatrné ryby. Ovšem plastické olovo má více využití.

Číst článek

Jak mě koťata u vody okradla

Není to poprvé, co mě u vody o nástrahu připravilo nějaké to zvíře. Většinou myšky mají zálusk na nějaké ty kousky ryb, ale i další nástrahy včetně boilies. Ale s kočkami jsem si užil také své. Například na poslední výpravě mě připravily o pár návazců s nadipovanými kuličkami.

Číst článek

Je důležité nezanedbávat své montáže a občas je zkontrolovat, stejně tak nástrahu

Pravidelná kontrola montáží, návazců i samotné nástrahy se opravdu vyplácí a to nejen při chytání ryb na trhačku, ale i při dalších způsobech lovu. Je třeba prověřit, že je nástraha v pořádku, zda je vůbec na háčku, není-li obalená nějakými nečistotami, travou a podobně. Ale je toho více.

Číst článek

Rybářské závody „Chyť a pusť“ ve Šlapanicích 12.9. 2020

POZVÁNKA NA RYBÁŘSKÉ ZÁVODY „CHYŤ A PUSŤ“. TERMÍN: 12. ZÁŘÍ 2020 OD 7.00 DO 16.00 HOD., PREZENCE OD 5.30 HOD. MÍSTO KONÁNÍ: ŠLAPANICKÝ RYBNÍK, ŠLAPANICE V ČECHÁCH…

13.8.2020 •
Číst článek

Pohár mládeže v rybolovné technice

Český rybářský svaz, z.s, místní organizace Kdyně z pověření Rady ČRS, z. s., pořádá Pohár mládeže v rybolovné technice…

Číst článek

Podzimní pohár mládeže ve feederu

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor lovu ryb- feeder pořádá Podzimní pohár mládeže ve feederu, který se koná  na revíru MO Loket Ohře 15/R Velká Anna dne 13. 9. 2020. Sraz je na parkovišti u rybníku v 7,00 hodin….

Číst článek

Pilsen Trout Game 2020

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor lovu ryb udicí pořádá dne 26. – 27. 09. 2020…

Číst článek