Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Peleta jako koncová zarážka

Při chytání velkých kaprů nebo sumců na pelety s použitím vlasové metody lovu ryb, tedy s nástrahou zavěšenou pod háčkem, můžeme místo zarážek pelety zajistit pomocí jedné z nich. Je to opravdu jednoduché, jen místo jednoho vlasu použijeme dva uvázané ve smyčce díky bezuzlovému uvázání háčku.

Číst článek

VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

Číst článek

Na špinavý rošt grilu pomocí tablet do myčky

Grilování v přírodě na rybách patří mezi oblíbené zpestření rybářova dne. Ovšem co se zapečenými připáleninami na roštu grilu, které nejdou umýt? Existuje jednoduchá vychytávka. Chce to jen tabletu do myčky a trochu vody.

Číst článek

Haltýř z pračky

Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

Číst článek

Propozice 24 hodinové závody ČRS MO Kladruby 14. a 15. 8. 2020

Vážení přátelé, dovolte, abychom Vás pozvali na 24 hodinové závody na nádrži Záhorská, které se konají 14. – 15. srpna 2020.
Bližší informace naleznete v Propozicích.

Číst článek

Stravování u vody – krabičková metoda

Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

Číst článek

Volba zrnitosti krmení při lovu s method feeder krmítky

Při chytání s method feeder krmítkem je volba zrnitosti krmení velmi důležitá. Kdy chytat se směsí extra jemnou, středně zrnitou, či směsí hrubou? Existuje jednoduchá poučka.

Číst článek

Ryby v českých vodách. Na které si políčit?

České vody jsou plné pozoruhodných živočichů. Pokud vás láká rybaření, měli byste se dopředu seznámit, s kým budete mít tu čest. Pokud si naše sladkovodní ryby matně vybavujete z hodin přírodopisu, pojďte si s námi paměť osvěžit.

Číst článek

Chytání ryb s bičem

Asi nejlevnější způsob lovu ryb je pomocí biče. Tedy teleskopického prutu bez navijáku, který je skvělý nejen pro malé děti a začínající rybáře, ale také například pro zkušené rybáře lovící nástražní rybky. Sportovní rybáři pak biče používají i při závodech, tedy nejde jen o hračku ale o pruty, za které se nestydí ani profesionální sportovci.

Číst článek

Nová vakcína proti borelióze funguje stoprocentně

Parazit na parazitu. To je vlastně bakterie borelie anebo virus encefalitidy, který se do těla člověka dostane z nakaženého klíštěte. Ve svém důsledku nás může ohrozit na životě, i když klíště samo nám ubližovat nechce.

Číst článek