Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Rybářská technika chytání – lov přívlačí (vláčka)

Přívlač je rybolovná technika, kdy se snaží rybář přelstít rybu pomocí umělé, nebo přirozené nástrahy (mrtvé rybky) tak, že ji vede cukavými pohyby, snažíce se co nejvíce napodobit zraněnou rybu, případně jiné vodní živočichy, které mají v oblibě dravé ryby. Cíl je jasný, vyprovokovat dravce k útoku a pak po zaseknutí ho vytáhnout z vody.

Číst článek

Rybářský rozcestník.cz na rybářském veletrhu FOR FISHING 2020 – 4 den

A máme tu poslední report z rybářského veletrhu FOR FISHING 2020. Navštívili jsme další stánky a připravili pro vás krátké info z posledního dne veletrhu. Z jedné strany jsme smutní, že veletrh dnes končí, ale z druhé strany se těšíme, až vyrazíme k vodě s novýma hračkama, co jsme si zde, na FOR FISHING 2020, pořídili. Pokud jste letos FOR FISHING 2020 vynechali, rozhodně by vás to mělo mrzet! Příští rok neváhejte a přijeďte do Prahy na ten další, který se začne chystat okamžitě potom, co tento aktuální dnes odpoledne skončí.

Číst článek

Rybářský rozcestník.cz na rybářském veletrhu FOR FISHING 2020 – 3 den

Právě byly zavřeny brány rybářského veletrhu FOR FISHING 2020. Ale nezoufejte! Ještě zítra můžete přijet do Prahy do Letňan a navštívit poslední den veletrhu pro rybáře. Ale teď si rozklikněte tento článek a podívejte se na fotografie z třetího dne FOR FISHING 2020 očima nás z rozcestníku.

Číst článek

Rybářský rozcestník.cz na rybářském veletrhu FOR FISHING 2020 – 2 den

A máme za sebou druhý den na FOR FISHING 2020. Na našem stánku nás navštívilo hodně kamarádů, ale i několik fanoušků a dokonce i dva kolegové z webů, které propagujeme díky našemu generátoru RSS kanálu. Zdravíme tímto blogera RYBO.cz a šéfredaktora webu NAFEEDER.cz!

Číst článek

Jak se stát rybářem (rady pro dospělé)

Jak se stát rybářem v dnešní době? No, bude vás to stát nemalé peníze, také čas. Jen v případě, že nebudete chtít chytat na svazových vodách, ale jen na soukromých rybnících, pak budete mít vše ulehčené, ale denní lístky na některých soukromých revírech často stojí i více jak 1000,- / 1 den! Pokud budete chtít chytat i na svazových vodách, sice ušetříte, ale budete se muset stát členem Českého rybářského svazu, tedy složit rybářské zkoušky a zaplatit za povolenku, také si zaplatit státní rybářský lístek a v neposlední řadě odpracovat si nějaké ty brigádnické hodiny.

Číst článek

Rybářský rozcestník.cz na rybářském veletrhu FOR FISHING 2020 – 1 den

Dámy a pánové, rybáři a rybářky. Dnes jsme dorazili do Prahy na rybářský veletrh FOR FISHING 2020. Euforické ráno jsme zvládli a tak v 10.00 hodin jsme mohli přivítat první návštěvníky nejen celého veletrhu, ale i našeho stánku…. Podívejte se na pár fotografií, momentek z prvního dne.

Číst článek

Rybaření jako atraktivní zábava i sport pro všechny generace

Představujete si pod pojmem rybaření nudné hodiny u vody, které v tom lepším případě končí kaprem k nedělnímu obědu? Pak jste na omylu! Z rybaření se stala atraktivní volnočasová aktivita, která do svých řad v posledních letech přilákala nejen ženy, ale hlavně mladou generaci. Právě u dětí do 15 let zaznamenal Český rybářský svaz v roce 2019 rekordní přírůstek členů. Základna ČRS má v tuto chvíli více než čtvrt milionu registrovaných rybářů. Část z nich se od čtvrtka do neděle sjede do Letňan, kde se koná další ročník veletrhu FOR FISHING.

Číst článek

Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

Číst článek

Rybářské závody „O pohár předsedy SÚS“ Pískova Lhota 2020

Závod dospělých „O pohár předsedy SÚS“ se bude konat v sobotu, 16. 5. 2020, na nové pískovně u Pískové Lhoty. Dětský závod „O pohár předsedy SÚS“ pak proběhne v sobotu, 6. 6. 2020, na Slonu v Bělé pod Bezdězem.

Číst článek

Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

Číst článek