Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Dělení gumových nástrah

Co je gumová nástraha, to je asi všem jasné. Jde většinou o vláčecí nástrahy z gumy či podobných materiálů. Ale ruku na srdce, i někteří starší rybáři v jejich jménech mají docela zmatek. Twistery, banja, rippery, smáčci, kopyta … no kdo se v tom má vyznat! 🙂 Pojďme se tedy blíže podívat na druhy (názvosloví) jednotlivých vláčecích gum.

Číst článek

Rybářské závody ČRS, z. s., MO Teplá

Místní organizace Teplá Vás zve 15. června 2019 na rybářské závody.

Číst článek

Propozice krajského přeboru a divize SÚS v přívlači

ČRS, z. s., MO Vlašim ve spolupráci se Středočeským územním svazem vás zve na Krajský přebor a divizi SÚS LRU přívlač 2019, které se konají ve dnech 3. – 4. 8. 2019 ve Vlašimi na revíru 411 006 Blanice Vlašimská 1 a 2. 

Číst článek

Dětský den s Jakubem Vágnerem na Katlově

Dětský den na Katlově, to je již tradiční akce pro celou rodinu, jejíž pátý ročník se koná v sobotu 1. 6. 2018 na jezeře Katlov. Od rána je pro rodiče a děti připraven program plný dobrodružství, který bude spojen kromě jiného také s tématem rybaření. Celý program vyvrcholí koncertem kapely No Name.

Číst článek

Chytání s feederem za tmy

V noci chytat s feederem můžeme několika způsoby. Záběry lze poznat pomocí svítilny postavené pod špičkou prutu, nebo si můžeme pomoci rolničkou, elektronickým hlásičem, či například chemickým světýlkem …

Číst článek

Mistrovství České republiky s mezinárodní účastí handicapovaných rybářů v plavané v Mladé Boleslavi

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané zvláště! Ve dnech 16. – 19. května 2019 se konalo Mistrovství České republiky s mezinárodní účastí handicapovaných rybářů v plavané v Mladé Boleslavi již tradičně na řece Jizeře. Závodu se účastnilo celkem dvacet závodníků, kteří usilovali o titul Mistra republiky. Zároveň nám bylo svěřeno pořadatelství Mistrovství České republiky žen v plavané, kde se o titul Mistryně republiky poměřilo deset závodnic.

Číst článek

Výměnný obchod s kosem

Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

Číst článek

13. ročník rybářských závodů pro dospělé

ČRS, z. s., místní organizace Rokycany Vás zve 8. června 2019 na 13. ročník rybářských závodů pro dospělé….

Číst článek

Jak uchovat kukuřici z plechovky – 2 část

Nedávno jsme řešili problém, co s otevřenou plechovkou kukuřice, když nám zbude na konci výpravy. Je škoda ji vyhodit, ale nechat ji v plechovce je dost nepraktické, může se v autě převrhnout, nedá se zavřít a ve vedrech se rychle kazí. Máme tu pár tipů, jak s kukuřicí naložit, aby jsme zabránili jejímu zkažení.

Číst článek

Chytání s feeder krmítkem na bahnitém dně a ve vázkách

Mám tu tip, jak si při chytání s feederovým prutem rychle poradit v případě, že vás na revíru překvapí bahnité dno, vázky či například mušle…

Číst článek