Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Pozvánka na závody do Veselé

ČRS, z. s., MO Mnichovo Hradiště pořádá 4. 5. 2019 rybářské závody pro rybáře i nerybáře „Veselá 2019“. Startovné je 250,- Kč, lovná místa se nelosují a nemění.

Číst článek

Berou ryby za deště?

Není déšť jako déšť. Od podzimu do jara, tedy za chladného počasí, začne-li pršet, potom se velmi často stává, že aktivita ryb je mizivá, nebo žádná, prostě jsme úplně bez záběru. Především drobné bílé rybky se vytratí a ani těm větším kusům se moc nechce na háček. Naopak v letních teplých měsících, když náhle přijde bouřka s pořádným lijákem, který zakalí vodu, ryby většinou aktivně začnou vyhledávat potravu. Potom, i když déle prší, záběry ryb mohou přijít.

Číst článek

Držák s hlásičem záběru přidělaný přímo na prutu

Už jsem u vody viděl desítky různých vychytaných držáků na sumcový prut s různě přidělanými držáky na signalizátor záběru, ale tenhle způsob mě opravdu dostal.

Číst článek

Chcete čistou vodu v rybnících? Pak nepomůže vyhnat rybáře a přestat chovat kapry, říká Jindřich Duras

Rybníky, ve kterých by se dalo koupat, aby jeden pohledal. O různých způsobech využívání rybníků, rybářích, kaprech, odpadních vodách a znečištění rybníků jsme si povídali s hydrobiologem ze státního podniku Povodí Vltavy Jindřichem Durasem.

Číst článek

Propozice na závody dospělých a mládeže v Lužci

ČRS, z. s., MO Mělník pořádá 18. 5. 2019 rybářské závody pro dospělé a mládež na tůni v Lužci nad Vltavou (411 167). Startovné: mládež do 15 let zdarma, ostatní 100,- Kč. Přihlášky na [email protected]. Více v propozicích: Propozice – závody Lužec…

Číst článek

Lov úhořů – jak na ně

Někdo nechytne úhoře za celý život, jiný ho dostane na háček při chytání kaprů. Ovšem cílený lov úhořů není zase tak složitý, jen se stačí řídit pár radami a tipy našich pradědů a vyrazit k vodě tehdy, když ostatní od vody utíkají. 🙂

Číst článek

Cílený lov tolstolobiků

Mnoho rybářů si myslí, že se tolstolobici nedají chytat klasicky na háček. Ale pozor, je to omyl! V tomto článku si povíme o dvou způsobech, jak jít štěstí naproti a cíleně lovit tolstolobiky. A nepůjde o rady, jak je nezákonně podsekávat! Dají se totiž přechytračit a ulovit i legální cestou. A jak? Pomůže nám montáž do vodního sloupce, či montáž s kaprovým krmítkem a kačenkou, vzlínavé krmení, nebo naopak krmení, co se pomalu vznáší ke dnu a zakrmovací mrak. Máme tu pro vás dvě varianty a montáže, na které lze přemluvit i jinak netečné tolstolobiky.

Číst článek

Pozvánka na závody „Bělský kapr“

ČRS, z. s., MO Bělá pod Bezdězem pořádá XII. ročník rybářského závodu „Bělský kapr“, který se koná 27. 4. 2019 na rybníku Slon v Bělé pod Bezdězem.
Startovné je 250,- Kč, hodnotné ceny připraveny….

Číst článek

Propozice jarního kola Středočeské juniorky v plavané

ČRS, z. s., MO Plaňany z pověření Středočeského územního svazu pořádají na rybníku Pečky – Benešák jarní kolo náborového závodu Středočeská juniorka v plavané ve dnech 4. – 5. 5. 2019.
Závodí se v kategorii U15 a U20. Přihlášky zasílejte do 1. 5. 2019 na e-mail: purkrabekp…

Číst článek

Zakrmovací koule s překvapením

Pokud máme dobře lepivou zakrmovací směs, můžeme z ní vytvořit větší koule, které pak ještě lze naplnit nějakým atraktorem. Ovšem i když se nám směs rozpadá, pak nemusíme smutnit, stačí ji doplnit o lepidlo na zakrmovací směsi a po chvíli se stane také silně lepivou. Pak z ní dokážeme lehce vytvořit takové plněné zakrmovací „bomby“.

Číst článek