Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Chytáme na boilies – úplné začátky – návazce a montáže

Chytání na různě velké a barevné kuličky již není ani u nás v Česku žádnou novinkou. Touto asi nejúspěšnější metodou pro lov kaprovitých ryb, cíleně pak hlavně velkých kaprů, propadlo mnoho českých rybářů. A není divu! Nejen, že se často na nastražené boilie nechá přemluvit velký kapr, ale například i amur a další karprovité ryby. Nabídnutým boilie pak někdy nepohrdne ani sumec. V tomto článku pro rybářské elévy, nebo pro ty, co to chtějí teprve s boilies kuličkami poprvé zkusit, si povíme a ukážeme, jak navázat montáže a nabídnout boilies rybám.

Číst článek

Zvlhčení zakrmovací směsi pomocí postřikovače

Správně zvlhčená zakrmovací směs skvěle drží jak na krmítkách, také se z ní dobře připraví zakrmovací koule. Oboje je důležité pro bezproblémové zakrmení našeho lovného místa. Skvělou pomůckou pro zvlhčení krmných směsí pak může být například obyčejný postřikovač, který dříve sloužil vaší manželce na úklid koupelny či kuchyně.

Číst článek

Dětské rybářské závody MO Smečno

ČRS, z. s., MO Smečno pořádá 26. 5. 2019 dětské rybářské závody, které se konají na Cukrovarském rybníku v sádkách Studeněves.
Více na přiloženém plakátu:…

Číst článek

Jak u vody uvařit skvělou polévku

Nic tak dobře nezahřeje jako horký grog či punč. Ale co dělat, když člověk u vody dostane hlad a chtěl by něco teplého do žaludku? Skvělá je polévka připravená nad ohněm, ale kdo je menší romantik, nebo má velký hlad, prostě použije vařič. Polévku lze pak uvařit jak z dovezených surovin z domu, tak dobrou tábornickou z darů lesa. A pokud použijeme nějakou chycenou rybku, pak bude polévka nejen horká, ale také vydatná a zdravá!

Číst článek

WFT GLISS KG- nový zlomový typ rybářské šňůry

I když je tato šňůra výrobcem doporučována především pro lehký mořský rybolov a přívlač, my jsme ji použili na feederový prut pro lov velkých kaprů. Její téměř nulová průtažnost zajišťuje kontrolu vedené nástrahy a zásek s okamžitým kontaktem s rybou. Při chytání na feeder pak můžeme nahodit i na velké vzdálenosti a přitom zachytit na špičce prutu i jemné záběry. Je velmi dobře viditelná ve vodě, což ocení hlavně vláčkaři, ani při chytání kaprů její viditelnost není naškodu. Díky delšímu návazci z fluorocarbonu lze s touto šňůrou chytat i ty nejopatrnější kapry. Ale je toho více, proč si tuto novinku od WFT pořídit na prut!

Číst článek

Každý den přibude rybník, slibuje Toman

Každý den obnovený, opravený nebo nový rybník slibuje v příštích třech letech ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). Pomoci mají v boji se suchem.

Číst článek

Použití pěny k nadlehčení červů

Červy na přívěsu háčku můžeme prezentovat rybám několika způsoby. V bahně, bujné trávě, či při úmyslném chytání nade dnem nám může pomoci červy nadlehčit plovoucí pěna. Vyrábí se v mnoha barvách i několika průměrech.

Číst článek

Chytat dravce na živou či mrtvou rybičku nebo jen na umělé nástrahy? Je lov na živou nástrahu přežitek?

V daleké minulosti to měli sportovní rybáři jednoduché, většinou chytali dravce na přirozenou nástrahu a to buď živou, nebo mrtvou, jinou volbu neměli. Časem se začali pro lov některých dravých ryb využívat i nástrahy umělé, což umožnil rozkvět sportovního rybolovu ruku v ruce s technickým vývojem, ten totiž dovolil výrobcům vláčecích nástrah nahradit dřevo umělými hmotami a dalšími materiály, z kterých se dnes vyrábí dokonalé napodobeniny rybek, ale i jiných vodních živočichů. Nejmodernější „měkké“ umělé nástrahy, které vznikly v USA, se velice rychle rozšířili jak do Evropy, tak i do Skandinávie. V severských zemích se tak s nastraženou živou rybkou již dnes téměř nesetkáte. V některých státech je pak chytání na živou nástrahu zakázané úplně!

Číst článek

Svazové revíry, na kterých se může v roce 2019 chytat 24 hodin

Aktuální seznam svazových revírů, na kterých je možno letos chytat tzv. non-stop, tedy 24 hodin. Jde o revíry, na které byla udělena výjimka Ministerstvem zemědělství.

Číst článek

„Kaprařské závody – 40 hodin lovu“

ČRS, z. s. MO Sedlčany pořádají Kaprařské závody – 40 hodin lovu, které se konají 3. – 5. 5. 2019 na revíru Mastník 1. Závod je z důvodu kapacity určen maximálně pro 20 soutěžních týmů. Cena startovného činí 2 000,- Kč za celý tým. Nutná registrace a platba předem zasláním závazné přihlášky…

Číst článek