Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Propozice na Grand Prix Čech ve feederu

LRU feeder SÚS ve spolupráci s MO Čáslav a MO Týnec nad Labem a pod záštitou předsedy SÚS Dušana Hýbnera, vás zvou na již tradiční pohárový závod Grand Prix Čech v LRU feeder. Ty se konají na revíru Labe 16 ve dnech 12. – 14. 4. 2019 v Týnci n/L. 

Číst článek

Chceme se vrátit zpátky?

Tak konečně zase o trošku málo víc víme, co si náš předseda myslí. Není to žádné novum, v podstatě opakuje stále stejnou mantru, ale je dobře, že to říká a mělo by to být častěji, třeba stále více rybářů procitne. Dnešní článek v MfD berme jako jarní vlaštovku informací o tom, jaký by ten náš svaz měl být a kam nás určitá skupina lidí chce dostrkat. Ale pojďme popořadě po myšlenkách pana předsedy.

Číst článek

Jak rozpoznat karase obecného od karase stříbřitého? Vždy to není tak jednoduché

Zatím, co karas obecný se stává v českých vodách pomalu vzácností, karas stříbřitý, díky svému způsobu rozmnožování, začíná opanovat revíry v Česku na úkor právě karase obecného, ale i dalších kaprovitých ryb. Aby jsme mohli ohroženého karase obecného začít chránit, nejprve se ho musíme naučit odlišovat od jeho konkurenta, což ale někdy nemusí být vůbec jednoduché.

Číst článek

Šokový návazec ano nebo ne? Kdy ho vlastně použít?

Šokovka, nebo také šokový nástavec, odhazovka … více pojmenování, ale jde vlastně o jedno a totéž! Při lovu kaprů ale i dalších kaprovitých ryb na položenou, někteří rybáři vkládají mezi kmenovou šňůru a koncový návazec další část montáže, právě šokový návazec. Proč to, když tak vlastně na celé montáž vznikají další spoje, tedy potencionální slabá místa? Důvody jsou tři!

Číst článek

Kounické rybářské závody pro dospělé 4.5.2019

Rybářské závody pro dospělé. Kde: Rybník Cihelna, Kounice, 289 15.

Číst článek

Rok rybáře

Opravdu po celý rok se může rybář věnovat svému koníčku. Ani zimní mrazivé dny těm nejotrlejším z nás nevadí! Ale po pravdě, přiznejme si, že v lednu a únoru je u vody rybářů podstatně méně, než uprostřed léta a je to logické. Nyní zde uvedu stručný výpis hlavních činností běžného rybáře a to po jednotlivých měsících, také významné dny, které považují někteří rybáři za rybářský svátek.

Číst článek

Proč si psát rybářský zápisník? Protože informace jsou, i při lovu ryb, nad zlato!

Existuje mnoho pouček a rybářských rad, kdy ryby berou a kdy ne. Ale má zkušenost je taková, že většina z nich často neplatí. Ryby si prostě dělají, co se jim zlíbí, nebo ne? Úspěšný rybář je většinou i dobrým pozorovatelem. A právě vypozorované chování ryb v určitém čase na daném místě může a často také má zásadní vliv na úspěšnost lovu.

Číst článek

Rybářské závody dvoučlenných týmů v lovu kaprů – 69 hodin

Termín konání: 5. 9. – 8. 9. 2019. Místo konání: katastr obce Spytihněv, rybářský revír Morava 11A, úseky U jezu (20 ha; 49°7’55.2936″N, 17°30’32.4144″E) a Bezedné (15 ha, 49°8’7.3278″N,17°30’44.2188″E).

Číst článek

Základní způsoby tepelných úprav ryb

Pečení, dušení, smažení, vaření na modro … ryby lze upravovat na mnoho způsobů. Záleží jen na Vás, kterou z tepelných úprav upřednostňujete.

Číst článek

Jarní závody ČRS MO Kladruby – 27. dubna 2019

Závody pro max. 40 handicapovaných rybářů a členů ČRS MO Kladruby. Revír: nádrž Záhorská – 411120

Číst článek