Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

KONEČNĚ. Stát uznal, že kormorán velký devastuje naše toky

Na základě nařízení vlády bylo rozhodnuto, že stát bude vyplácet 500 korun za zastřeleného kormorána! Rybáři pravidelným monitoringem i odbornými komentáři usilovně bojují s kormoránem velkým, který škodí našim revírům již řadu let a konečně se dočkali, byli vyslyšeni vládou a budou dostávat odškodnění a platby za každý zastřelený kus kormorána.

Číst článek

Rybáři řeší, jak vrátit do toků ryby, pomáhá i plastová krabička

Narovnání toků, odstraňování mrtvého dřeva, znečištění vody, sucho, eroze, narušení migračních bariér na tocích i čističky odpadních vod. To jsou faktory, kvůli kterým v řekách vymizely ryby. Přírodovědci, ekologové i rybáři se teď snaží situaci napravit.

Číst článek

Rybožraví predátoři a ekologie našich vod

Jedním z nejhorších, a především trvalých dopadů na rybí obsádky v našich revírech a rybníkářstvích mají bezesporu rybožraví predátoři. Mezi nejvýznamnější patří zejména kormorán velký, volavka popelavá, volavka bílá a vydra říční, ale i mnohé další, mnohdy nepůvodní, druhy. Skutečností je, že řada těchto tvorů je na území České republiky chráněná legislativou. Nejvýznamnějším škůdcem na rybách je bezesporu kormorán velký.

Číst článek

RCCC 2019

Prestižní mezinárodní setkání jednotlivců v lovu kapra ze břehu, bez pomoci druhého, RCCC 2019 se bude konat i v roce 2019 a to opět na Labi v Čelákovicích. V článku najdete informace a kontakty pro registraci.

Číst článek

Dopřát si teplé tousty na rybářské výpravě? Proč ne

I u vody na rybářské výpravě si můžeme dopřát teplé křupavé tousty. Stačí si koupit toustovač určený na přímý oheň, vybavit si ledničku k vodě nějakou uzeninou, sýrem a podobně a nezapomenout samozřejmě na toustový chléb. Teplá, vydatná snídaně jistě každého rybáře nabudí a hodí do té správné pohody.

Číst článek

Do říčky Kamenice vypustili mladé lososy. Poznají se podle zastřihlé ploutve

V národním parku České Švýcarsko na Děčínsku běží projekt na obnovu lososí populace. Kvůli letošnímu suchému roku se však neočekávají moc dobré výsledky.

Číst článek

Vítězná posádka z MISTROVSTVÍ SVĚTA, a to Jan Hubka a Kuba Kolář, s trenérem Josefem Zahrádkou na TV NOVA!

Zázraky se dějí! Po dlouhé době se na nějaké televizní stanici objevili také sportovní rybáři, konkrétně Jan Hubka a Kuba Kolář i s trenérem Josefem Zahrádkou. Objevili se v pořadu TV NOVA „Snídaně s Novou“, kam přivezli, kromě jiného, i putovní trofej za vítězství v lovu dravců z lodi přívlačí z King of the Lake 2018! V článku najdete link na záznam.

Číst článek

Středočeský územní svaz ve spolupráci s ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem uspořádal v sobotu 20. 10. 2018 náborové závody v rybolovné technice

Všichni rybáři a rybářky, ale i ostatní, kteří se chtěli přijít podívat, měli možnost uplynulé sobotní dopoledne. Středočeský územní svaz ve spolupráci s ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem uspořádal náborové závody v rybolovné technice. Za podpory města Rožmitál pod Třemšínem od 8 hodin na hřišti v areálu koupaliště zápolily desítky dětí. Závodilo se v disciplíně aremberg – plachta, skish – žluté terče a hod do dálky jednoruč. Na vysvětlenou pro ty, kteří vůbec netuší o co se jedná, to v podstatě byly disciplíny, kdy se závodník snaží zasáhnout v časovém limitu střed terče co nejlépe a nebo stejným závažíčkem na konci vlasce dohodit co nejdále. Více vám napoví i naše fotogalerie.

Číst článek

Podzimní výlovy rybníků 2018. Kdy a kde? Podrobný seznam v článku!

Stejně jako v předchozích letech zpracoval portál Naše voda přehled letošních podzimních výlovů rybníků. Přehled je na stránkách portálu průběžně aktualizován. Díky počasí některé termíny nejsou někde zatím ještě vždy známé, některé jsou pak posunuty. V článku najdete jak seznam a termíny výlovů aktuální k datu 18.10.2018, tak link na aktualizované informace o výlovech na webu zdroje.

Číst článek

Jihočeská rybářská výstava

Kde? Výstaviště České Budějovice a.s., Husova 523/30, 37005 České Budějovice. Kdy? Od 30.11 do 2.12. 2018. Nákupní příležitost pro rybáře, ale také doprovodný program pro návštěvníky, české firmy s nabídkou rybářského oblečení, sonarů, kajaků, vybavení do přírody, zastoupeny všechny rybolovné techniky….

Číst článek