Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Lov sumců na lunchmeat

Když jsem poprvé viděl video sdílené v článku, velmi mě zaujalo a tak jsem hned první výpravu nahodil na sumce s pěknou kostkou lunchmeatu. Později jsem montáž několikrát předělal, ale jde především o nápad, zkusit nalákat sumce právě na masovou konzervu. Montáže a návazce v článku jsou jen pro inspiraci, klidně použijte své osvědčené! Hlavní je podělit se se sumci o část obědu, tedy v tomto případě konzervu lunchmeatu a počkat si, až vám nějaký ten vousáč zabere.

Číst článek

Na Lipně vyhynuli síhové, ryby milující čistou vodu

Lipno, největší přehradní nádrž v ČR, brázdí tento týden výzkumné lodě. Odborníci z Biologického centra Akademie věd ČR s Českým rybářským svazem zde provádějí průzkum rybí obsádky. Loni se potvrdilo, že populace candáta, před lety téměř zdecimovaná přelovením, se regeneruje. To však neplatí o stavech síha. Chladnomilná lososovitá ryba, která je indikátorem čisté vody a málo narušeného životního prostředí, z Lipna vymizela.

Číst článek

MZe: Vybudování rybníku na vlastním pozemku stačí jen ohlásit

Výrazně jednodušší podmínky pro stavbu malých vodních nádrží na vlastním pozemku navrhuje Ministerstvo zemědělství (MZe) v připravované novele vodního zákona. Informoval o tom dnes vedoucí tiskového oddělení MZe Václav Tampír.

Číst článek

Děti z dětského domova ze Sedloňova na Dubenci – podpořte malé rybáře!

V druhé polovině srpna se uskutečnil na soukromém revíru Dubenec rybářský tábor dětí z dětského domova Sedloňov. Já za Rybářský rozcestník.cz jsem s nimi také strávil jedno odpoledne. Proběhla malá přednáška o publikování na internetu, která se „zvrtla“ na vyprávění o rybách, rybolovných technikách a mých zkušenostech s rybami, což mě ale vůbec nevadilo! 🙂 Za dětmi také přijela Hanka s Jaromírem …. Hanka dostala skvělý nápad a další den na Facebooku vyhlásila sbírku právě pro děti z dětského domova Sedloňov …. podpořte děti a prohledejte své garáže, pošlete svou nepotřebnou rybářskou bižuterii, ale i další rybářskou výbavu právě dětem z dětského domova Sedloňov!

Číst článek

Rybářský maraton v Kladrubech 2018

Vážení přátelé handicapovaných rybářů Kladruby. Chtěli bychom Vás opět po roce informovat o vrcholném rybářském závodě sezóny místní organizace ČRS Kladruby, kterým byl šestý ročník 24hodinového závodu. Závodního maratónu konaného ve dnech 17. – 18. srpna 2018 se na nádrži Záhorská účastnilo třiatřicet vytrvalců ze všech koutů republiky. Uvítali jsme též několik významných hostů, kteří s naší organizací úzce spolupracují a velkou měrou ji podporují. Bylo nám ctí hostit zástupce Středočeského územního svazu, vedoucího LRU ČRS v plavané a hospodáře MO Mladá Boleslav pana Radka Zahrádku, který se aktivně závodu účastnil a ředitele výstavy For Fishing pana Michala Sedláčka.

Číst článek

Na některých místech Ohře hynou mlži. Odborníci zkoumají, co je zahubilo

Litoměřicko – Příčinu úhynu živočichů zkoumá inspekce životního prostředí. Živočichové ve velkém umírali už loni. Právě minulý rok na začátku srpna došlo na Ohři k masivnímu úhynu velevruba tupého a dalších mlžů a škeblí. Jejich mrtvolky se vznášely volně na hladině, zachytávaly se na mělčinách nebo na česlích malé vodní elektrárny na jezu v Doksanech. Na hladině řeky se objevila nezvyklá pěna a voda byla netradičně průhledná. Přesně po roce rybáři a chataři pod místním jezem nacházejí další uhynulé mlže.

Číst článek

Mistrovství světa žen 2018 v Polsku je minulostí. Česká republika obsadila 6. místo

Jsem rád že na této těžké vodě jsme obstáli, že jsem odvedl kus práce s týmem a doprovodem, i když samozřejmě bych chtěl medaili tak jako každá ze 17 zemí.

Číst článek

Nečinnost, lhostejnost? Prostě asi něco je špatně!

A máme tu další katastrofu, úplně vyschlý potok, revír Rusava 1. Tisíce mrtvých ryb, které nikdo neslovil. Pojistka to prý zaplatí …..

Číst článek

MS Světa žen 2018 ve Wroclavi – závod zahájen, první den, Češky zatím na průběžném 7. místě

Den první nám přinesl zatím průběžné 7. Místo. Sektor A14 Hanka vydřela 12 místo. Sektor B16 Jana Gresova 9. Místo. Sektor C2 výborně Terezka Ovsikova 2. Místo. Sektor D Bára Bačinová 9. Místo. Sektor E4 Markéta Nováčková smolně dobré 5 místo. Holky bojovali jak se dalo!

Číst článek

Zažijte okamžik, kdy se Joan stala první ženou na světě, která chytila kapra o váze přes 27 kg!

Žen rybářek je v poměru k mužům jako šafránu a tak není divu, že trvalo dost dlouho, než první žena chytila kapra o váze přes 27 kg. Video ukazuje krátký sestřih a profil Joan a hlavně ty chvíle štěstí při focení s trofejní rybou.

Číst článek