Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Na Rozkoši ukradli záchranářům motory z člunů. Policie prosí o pomoc veřejnost, okradení nabízejí odměnu

Vodní záchranáři na přehradě Rozkoš na Náchodsku se musí vypořádat s nečekaným problémem. O víkendu jim někdo ukradl dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. Případ vyšetřuje policie. Vodní záchranáři mají jeden větší člun, který zůstal nepoškozený. Aktuálně tedy není ohrožená bezpečnost turistů. I tak ale krádež práci záchranářů komplikuje.

Číst článek

Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

Číst článek

Téměř vyschlá pařížovská přehrada ukázala dno!

Pařížov – Téměř vyschlá pařížovská přehrada ukázala nejen dno, ale dokonce nad hladinu vystoupila stará kamenná zeď! Naskytl se tak téměř apokalyptický pohled, na jaký si v příštích letech pravděpodobně budeme muset zvykat v celé střední Evropě.

Číst článek

Kde mám podběrák?!

I když je video hodně přehnané, rozhodně by občas některým z nás prospělo, si pořádně uklidit rybářské nádobíčko. Já mám problém s autem, kde občas také nevím, kde co mám. 🙂

Číst článek

Nash Day s Alanem Blairem

18.8.2018 k nám zavítá vzácná návštěva. 😎Hvězda značky Nash: Alan Blair! Celý den bude k dispozici všem zákazníkům. Můžete se těšit na několik přednášek a rozsáhlou venkovní expozici značky Nash. Více info na našem webu. 🙂 Těšíme se na vás!

Číst článek

Ze svazové vody ukradený trofejní kapr byl vrácen do Labe!

Takže poslední vyjádření k tomuto kaprovi. Děkuji všem, co se na navrácení kapra podíleli a jsem rád, že je zpět v Labi, ušetřilo mi to trochu práce 😉

Číst článek

Kolíčky na boilies

Nebaví vás stále donekonečna navlékat boilies koule na přívěs háčku? Tak je zkuste jen našroubovat a to na kolíčky na boilies!

Číst článek

24 hodinové rybářské závody handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská – 2018

Vážení přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na 24 hodinové rybářské závody na revíru handicapovaných rybářů Kladruby, které se uskuteční 17. – 18. srpna 2018. Přijďte si zachytat, či pouze svou účastí, podpořit tento celodenní maraton.

Číst článek

Poznej svého farmáře – rybářství Opočno

Správa Kolowratského rybářství Opočno ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství v rámci projektu „Poznej svého farmáře“ pořádá dne 21.7. 2018 od 10:00 do 15:00 akci pro všechny milovníky ryb, ale i myslivosti. Již tuto sobotu se můžete přijít podívat na naše sádky v Opočně. Jde o den otevřených dveří s dalším programem.

Číst článek

Další ryba byla „ukradená“ z Labe!

Je to smutné, ale pořád se to děje. Rybáři na svazové vodě chytnou trofejního kapra a pak ho převezou na nějaký soukromý revír. Vyplatí se to, protože stále se najdou majitelé soukromáků, kteří za rybu kolem 20 kg jsou ochotni zaplatit až 1000,- Kč za 1 kg. Přitom na revírech, kde je již dnes omezena váha kapra, kterého si rybář může přisvojit a odnést domů, jde vlastně o trestný čin, protože škoda na revíru přesahuje 5000,-. Od příštího roku snad bude celoplošně nastaven na všech revírech ČRS režim K70, tedy nebude se smět odvézt od vody kapr větší, jak 70 cm. Pokud se tak stane, skončí argumenty některých rybářů, že si smí přisvojit chycenou rybu a dělat si s ní, co uznají za vhodné i když jde o trofejní kus.

Číst článek