Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Dětské rybářské závody – ČRS MO Kladruby

Vážení přátelé organizace handicapovaných rybářů Kladruby, V sobotu 23. června 2018 pořádala kladrubská organizace handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská předprázdninové Dětské rybářské závody. Opět jsme prolomili rekord v účasti dětí a mládeže na našich závodech. Rybářského klání se účastnilo 42 závodníků, z nichž nadpoloviční většina dorazila z desítky kilometrů vzdálených destinací a téměř zaplnila maximální kapacitu lovných míst nádrže. Hned po prezentaci, prošel každý závodník prvním praktickým úkolem – poznáváním rybích druhů, ve kterém prokázali závodníci výborné výsledky a sbírali potřebné body, pro celkové pořadí v rybolovné technice a rybářských znalostech.

Číst článek

Nepomucká plavaná

ČRS, z.s., místní organizace Nepomuk, Vás všechny srdečně zve na 2. ročník Nepomucké plavané. Závod je součástí Plzeňského Grandslamu. Závod se uskuteční 5. 7. 2018 na revíru Úslava 5 pod rybníkem v obci Klášter u Nepomuka.

Číst článek

Úhyn ryb na Balkáně? Přehrady zasáhnou 69 ohrožených druhů

ŠTÝRSKÝ HRADEC / BANJA LUKA – Na jihovýchodě Evropy může dojít k prudkému vymírání říčních populací, dokonce i naprostému vyhynutí druhů. Může za to probíhající masivní výstavba vodních elektráren na tamních dříve divokých řekách. Právě na Balkáně žije přitom řada ryb a měkkýšů, které bychom jinde v Evropě marně hledali. Kvůli přehradám z regionu může zmizet každý desátý druhů. Takový vývoj je ekologická katastrofa, říkají odborníci.

Číst článek

Rada ČRS schválila návrh změn rybářského řádu pro rok 2019. Asi nejvýznamnější je zákaz srkaček!

Dodatek k bližším podmínkám výkonu rybářského práva na revírech ČRS pro rok 2019 byl projednán a schválen Radou ČRS 7. června 2018. I když podmínkou platnosti těchto změn je schválení jednotlivých ustanovení tohoto dodatku uživatelem revíru, je již jasné, že od roku 2019 budou někteří rybáři na svazových vodách nuceni změnit své vybavení. Například nově bude muset každý rybář u sebe mít povinně podběrák, což zatím není podmínkou. Dále bude zakázána tzv. pevná srkačka, tedy krmítko s návazcem nebo návazci uvázané k sobě na tvrdo….

Číst článek

Krmítková směs – kdy použít jemnou směs a kdy směs hrubou?

V obchodech s rybářskými potřebami najdeme nepřeberné množství krmítkových směsí. Různě barevné, s mnoha chutěmi a vůněmi. Ovšem svoji roli hraje i jemnost každé směsi. Víte vůbec, kdy použít jemnou směs do krmítek a kdy naopak hrubou směs plnou kousků návnady?

Číst článek

Dravcová sezóna 2018 začala, na internetu se objevily úžasné úlovky

Pro každého vášnivého rybáře je zahájení lovu dravců velká událost. Konečně můžeme nastražit na zubatky, sumce či candáty, či vytáhnout vláčecí pruty a začít prohazovat vodu v naději, že přemluvíme nějakého toho dravce k útoku. A jak se nám daří? Po víkendu se na internetu objevily úžasné fotografie některých z nás, šťastných, úspěšných rybářů …. A jak jste dopadli vy? Pochlubte se! Buď zde nebo také na Instagramu a dejte prosím také tag: #rybarskyrozcestnik.cz

Číst článek

3. zpráva z MS handicapovaných rybářů v Chorvatsku 2018

Vážení přátelé, dovolujeme si Vás informovat o výsledcích naši týdenní snahy. Sobotní a nedělní závodní dny rozhodly o medailích na XX. Mistrovství světa handicapovaných rybářů. Jak už možná někteří z FB stránek víte, v sobotním závodě jsme skončili až devátí, což bylo pro nás velkým zklamáním! V nedělním závodě jsme se umístili pátí, kdy Radim Kozlovský a Jiří Havel zachytali „dvojku“ ve svých sektorech, ale i toto zlepšení nestačilo na lepší jak sedmé celkové místo.

Číst článek

Feeder – falešná houpačka

Falešnou houpačku můžeme využít v případě velmi opatrných záběrů malých ryb. Ovšem jde o velmi aktivní rybaření u kterého není radno přestat sledovat prut, který v případě důrazného záběru, při nepozornosti rybáře, může skončit až ve vodě. Také počasí musí být příznivé, bezvětří, či jen slabý vánek.

Číst článek

2. zpráva z MS handicapovaných rybářů v Chorvatsku 2018

Vážení přátelé, hlásíme se Vám po třech tréninkových dnech z Mistrovství světa v chorvatském Podturenu!

Číst článek

1. zpráva z MS handicapovaných rybářů v Chorvatsku 2018

Zasíláme Vám první zprávu z Mistrovství světa handicapovaných rybářů v plavané 2018 v Chorvatsku. Reprezentace České republiky se pod záštitou Českého rybářského svazu v pondělních ranních hodinách přesunula do dějiště MS, které se koná v Chorvatsku na jednom z kanálů řeky Muri ve vesnici Podturen …

Číst článek