Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Klokánek Carp Cup 2018

Závod pořádá spolek Rybáři dětem zastoupený panem Michalem Melagou. Závodu se zúčastní třicet týmů z Českého rybářského svazu, přičemž každý závodník bude mít platný rybářský lístek a povolenku k lovu ryb. Lov bude probíhat dle platného rybářského řádu ČRS a každá ulovená ryba bude po zdokumentování s největší šetrností vrácena zpět vodě. Místo konání závodu: Labe – revír 411050 (od kanálu do Proboštských jezer po Boreckou tůň).

Číst článek

SOUBOJ RYŤÍŘŮ – LABE ČELÁKOVICE 411051 – časový harmonogram akce, propozice

Sice krátké, ale důležité info o průběhu akce – rybářských kaprářských závodů SOUBOJ RYŤÍŘŮ – LABE ČELÁKOVICE 411051 … dále tu máme propozice závodů …

Číst článek

Vysoké pokuty za mývaly, nutrie nebo americké raky. Invazní druhy dokáží pustošit českou přírodu

Stačí, aby do přírody unikla jedna jediná samice raka mramorového, a tuzemské druhy raků zmizí. Samice totiž k rozmnožení nepotřebuje samce a může tak dát vzniknout celé populaci. To by bylo pro našeho raka říčního či kamenáče fatální. Rak mramorový (též americký) je totiž přenašečem smrticího račího moru. I proto je tento původně severoamerický druh na seznamu Evropské unie, který zapovídá ho chovat, rozmnožovat, převážet nebo s ním obchodovat. A s ním je na soupisu dalších zhruba padesát druhů invazních rostlin či živočichů, s nimiž hodlá Evropa bojovat.

Číst článek

Rybáři mohou lovit od dubna déle

Tábor – Novela vyhlášky prodlužuje a zjednodušuje denní dobu chytání ryb. Milovníci rybolovu novinku vítají.

Číst článek

Leden až březen – povolená doba lovu na mimopstruhových revírech od 5 do 22 hodin

Platí pro rok 2019! Leden, únor, březen se může na mimopstruhových revírech chytat od 5 do 22 hodin.

Číst článek

Říjen až prosinec – denní doba lovu ryb na mimopstruhových revírech od 5 do 22 hodin

V měsíci říjen, listopad a prosinec se může na mimopstruhových revírech chytat od 5 do 22 hodin. Změna od 1. dubna 2018!

Číst článek

Duben až září se může na mimopstruhových revírech chytat od 4 do 24 hodin

V měsíci duben, květen, červen, červenec, srpen, září se může na mimopstruhových revírech chytat od 4 do 24 hodin. Změna od 1. dubna 2018!

Číst článek

Lovíme na propad

Lov s propadovou udicí patří k těm nejjednodušším a mnohdy i nejúčinnějším způsobům lovu na odhoz. Snoubí v sobě mnoho výhod, které je dobré využívat. Nic však není růžové, je tu i jedna zásadní nevýhoda, proto tímto způsobem není možné lovit na všech revírech.

Číst článek

Gumová nástraha do trávy a vázek

Často jsem vzdával vláčení gumových nástrah v trávě, či ve vodě, kde je hodně vázek. Ale právě to jsou místa, kde se dravé ryby rády schovávají a čekají na případnou kořist. Proto tato místa vynechávat není dobré. Ale jak to udělat, aby při každém náhozu jsme z vody netahali jen trávu a jiný nepořádek? Je to jednoduché, stačí hrot háčku schovat těsně ke gumě!

Číst článek

ME v lovu ryb na umělou mušku od 6.6 do 11.6 2018

Po čtyřech letech se na jih Čech vrací vrcholný závod v královské disciplíně rybářského sportu a to Mistrovství Evropy v lovu ryb na umělou mušku, tentokrát s centrem ve Vyšším Brodě, Penzionu Herbertov, a jsme velice hrdi na to, že organizací byl opět pověřen Jihočeský územní svaz Českého rybářského svazu.

Číst článek