Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Z činnosti MO Opočno – slov části Zlatého potoka

Práci mají rybáři po celý rok. Občas je to samá administrace, jindy činnost kolem vody. Někdy však musí rybáři i do vody! Ano, typickým příkladem je výlov ryb, kdy se to bez rybářů ve vodě neobejde. A nemusí vždy jít jen o komerční slov. Například ve Východních Čechách na Zlatém potoku (revír Zlatý potok 1 – č. 451 086) – tzv. „u panelů“, se nedávno musel slovit úsek potoka z důvodu bagrování usazených sedimentů v korytu.

Číst článek

Nová rybářská mobilní aplikace – sociální síť FISHSURFING

Vzhledem k pokroku mobilních technologií po celém světě a oblíbenosti sociálních sítí jako je Facebook či Instagram, mnoho rybářů sdílí svůj rybářský život právě tímto způsobem. Je to však bohužel kombinace sdílení rybářského života s tím běžným (pro rybáře mnohdy nezajímavým). Sdílení rybářských věcí je proto těžko, nebo spíš vůbec nedohledatelné pro ostatní uživatele/rybáře, z důvodu chybějících filtrů, resp. nepřizpůsobení se těchto sítí zájmovým skupinám uživatelů.

Číst článek

Handicapovaní rybáři Kladruby na FOR FISHING 2018

Vážení přátelé handicapovaných rybářů Kladruby. Již třetím rokem v řadě získala organizace handicapovaných rybářů ČRS MO Kladruby možnost prezentovat svoji činnost na největším rybářském veletrhu konaném v České republice – FOR FISHING 2018. Děkujeme především pořádající společnosti ABF, a.s. a jejímu zástupci, panu Michalovi Sedláčkovi, že nám poskytli stoprocentní podporu a servis před i v rámci čtyřdenního veletržního maratonu. Svou činnost jsme mohli prezentovat na větší výstavní ploše než v roce loňském, která byla pro naše účely komfortní. Tradiční sousedství stánku se slovenskými kolegy z Garant Baits a nově s kamofish.cz bylo pouze třešničkou na dortě.

Číst článek

Od 1. dubna 2018 začnou platit nové denní doby lovu ryb na mimopstruhových revírech!

V minulých dnech byla ministrem zemědělství Ing. Jiřím Milkem podepsána novela vyhlášky č. 197/2004 Sb., k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybářství, kterou se mění denní doby lovu ryb na mimopstruhových revírech. Novela, jak je zvykem, byla také publikována ve Sbírce zákonů pod č. 25/2018 Sb. v částce 14, která vyšla dne 19.2.2018. Na základě této novely platí, s účinností od 1. dubna 2018, změny denní doby lovu ryb na mimopstruhových revírech. Jaké jsou, najdete v článku.

Číst článek

Rybářské závody dvoučlenných týmů v lovu kaprů – 42 hodin – Spytihněv 2018

RS Napajedla-Spytihněv si pro všechny milovníky sportovní kaprařiny přichystal Rybářské závody dvoučlenných týmů v lovu kaprů. Přijďte změřit své dovednosti a mít tak možnost o soutěžit o velmi pěkné ceny.

Číst článek

Rybáři mají svátek. V obřím akváriu zkoušejí novinky v podobě 4D nástrah

Milovníci rybaření mají nyní jedinečnou příležitost vyzkoušet historicky poprvé v České republice obří prosklené akvárium s živými rybami, které slouží k vyzkoušení zbrusu nových návnad. Ty jsou oproti loňsku už ve 4D kvalitě. To znamená, že i zapáchají jako skutečné ryby.

Číst článek

Orlická přehrada na suchu nebude

Písecko – Orlík bude v roce 2019 úplně vypuštěný. S touto informací se na redakci Píseckého deníku obrátil jeden ze čtenářů s tím, že se mezi lidmi od vody šíří panika.

Číst článek

Výsledky soutěže o TOP KUFR firmy Patron Fishing a lístky na veletrh For Fishing

Tak soutěž je u konce! Nyní vám můžeme prozradit, že, TOP kufr od firmy Patron Fishing váží přesně 2371 g. V článku najdete vítěze a informace o doručení lístků na veletrh For Fishing i hlavní výhry.

Číst článek

Jestřabický muškařský maraton 2018

Jarní muškařský maratón na Jestřabické přehradě. 14. ročník! Kdy? 30. 3. 2018. Pořadatel: Sportovní klub Jestřabice a MK Akvarest Říčany.

Číst článek

REDBASS CUP JESTŘABICE 2018

Rybářský klub Jestřabice a NASTRAHY.cz zvou všechny příznivce přívlače na 15. ročník závodu REDBASS CUP JESTŘABICE 2018. Kdy? 7. 4. 2018 Kde? Přehrada Jestřabice!

Číst článek