Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Candáty rybáři rádi loví. Letos jich vysadili rekordní množství

Most – V 19 vodních nádržích Mostecka letos skončilo téměř 20 tisíc kusů této dravé ryby. Letošní podzimní zarybnění vod na Mostecku přineslo jeden rekord. Členové Českého rybářského svazu v okresu vysadili do devatenácti vybraných nádrží téměř 19 a půl tisíce candátů. Bylo to více než za předchozí dva roky dohromady.

Číst článek

Šéfredaktor rybářských magazínů Kapr a Kajman Radek Filip k možným změnám denní doby lovu ryb

Na aktuální téma o případné změně doby lovu ryb na svazových vodách si tentokrát popovídal Jakub Vágner s vášnivým rybářem Radkem Filipem, šéfredaktorem dvou rybářských periodik.

Číst článek

Reakce člena ČRS Dušana Hýbnera na aktuální dění

Přátelé, kolegové, rybáři, každý den dostávám desítky zpráv s dotazy, proč už nereaguji na současné dění kolem výjimek z denní doby lovu, proč nekomentuji videa JV, jak to se mnou vlastně je a na čí straně stojím. Několikrát za den nabíjím telefon, který stále zvoní a dokola se probírá to samé.

Číst článek

Vědci varují před důsledky znečišťování vod. Ryby v Česku mění pohlaví

Dlouhá léta se lidé obávají, k čemu povede vypouštění zbytků léčiv, chemikálií či hormonální antikoncepce zpět do přírody a vodních toků. Nyní přibývá dat, která potvrzují, že řada těchto látek – odborně řečeno endokrinních disruptorů – nepěkně ovlivňuje živé organismy, hlavně ryby.

Číst článek

Do Kamenice vyplulo 20 000 lososů

České Švýcarsko – Stejně jako každý podzim vypluly do říčky Kamenice v Národním parku České Švýcarsko desítky tisíc rybek. Přibližně 20 tisíc lososů vypouštěly děti ze základních škol na Děčínsku vybavené kbelíky a síťkami nedaleko Dolského Mlýna v rámci tradičních exkurzí.

Číst článek

Jihočeský rybářský den

Celostátní prodejní výstava pro všechny, co propadli krásám „Petrova cechu“. Kde? Na výstavišti v Českých Budějovicích, Husova 523/30, 37005 České Budějovice. Kdy? 2. prosince 2017 od 9:00 –18:00!

Číst článek

Winter Carp Race Toušeň 2017

Historicky první kaprařský závod na soukromém jezeru Toušeň! Generálním partnerem akce je firma Jet Fish. Termín: 20. 11. – 25. 11. 2017

Číst článek

Téma: Denní doba lovu ryb očima Michala Kučery

Autor několika knih, mnoha článků o chytání ryb, prodejce rybářských potřeb, závodník, kaprař celým srdcem a jeho názor na denní dobu ryb na svazových vodách.

Číst článek

Padl nový světový rekord při lovu kapra! Na jezeře Euro-Aqua v Maďarsku byl chycen lisec o váze 49 kg

Současný světový rekord na tomto jezeře držel doposud český rybář Tomáš Krist, který chytil kapra o váze 47,8 kg. Ovšem to je minulost. Rekord byl překonán!

Číst článek

Ministr zemědělství Marian Jurečka na téma změny denní doby lovu ryb

Jak se na případné změny v rybářském řádu dívá současný ministr zemedělství pan Marian Jurečka. Pusťte si rozhovor s Jakubem Vágnerem, který vyzpovídal pana misnistra …

Číst článek