Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Dvaja muži a pes sa už z rybačky nevrátili. Udusili sa v stane

Nitrianske Rudno – Dvaja rybári z okresu Prievidza sa vybrali na rybačku k priehrade Nitrianske Rudno. Ešte okolo polnoci ich videli na brehu chytať ryby. Ráno už zo stanu nevyšli.

Číst článek

Co se dopoledne 25. září odehrávalo u rybníků Genetického rybářského c

Vodňany – Odborníci z Fakulty rybářství a ochrany vod JU třídili, vážili, měřili jesetery a odebírali jim vzorky DNA pro další vědecký výzkum.

Číst článek

Nejznámější český rybář Jakub Vágner a jeho místo

Na Seznamu startuje nový pořad s názvem „Místo“ – tentokrát vám ukážeme „Místo Jakuba Vágnera“. Naši reportérku vzal na ryby do areálu jezer Katlov a Pohan a u toho povyprávěl o svých expedicích, plánech i názorech na české rybářství. A hlavně – s týmem Seznam Zpráv ulovil sumce.

Číst článek

V Kaplici si už podruhé zarybařily děti na vozíčkách

Kaplice – Kus břehu v Rybářství Mostky obsadili v sobotu netradiční rybáři. Jednak to byly děti, ale především to byly děti zdravotně postižené, některé z nich odkázané na invalidní vozíky. Jejich rybaření je důkazem, že když se chce, všechno jde. A rybařily s nadšením. O lov ryb v Mostkách je mezi těmito dětmi vždy ohromný zájem.

Číst článek

První kroky do profesionální rybařiny

Prvními kroky zahájili mladí nastupující žáci – rybáři do 1. ročníku Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína Třeboň odbornou praxí.

Číst článek

Dětské Rybářské Závody – Třebechovice

Všechny Vás zveme na pěkné pochytání KAPRŮ ,,kterých je momentálně v rybníku ŠÁROVÁK dostatečné množství. Akce proběhne 30 září.

Číst článek

Dobrá zpráva pro rybáře – doživotní rybářský lístek je na světě!

Rybáře jistě potěší, že si nově mohou pořídit doživotní rybářský lístek. Už nebudou muset hlídat platnost tohoto nezbytného rybářského dokladu a chodit jednou za čas na úřad pro nový.

Číst článek

Gigantický úlovek: Rybář vytáhl skoro dvoumetrového sumce při vláčení!

Tento týden začal velmi dobře pro rybáře a fotografa Antonína Lavrenčíka, kterému se podařilo ulovit v pondělí majestátní rybu. Po dlouhém boji technikou vláčení vytáhl téměř dvoumetrového sumce. I když se nejedná o rekordmana, takový úlovek je snem každého.

Číst článek

Jak dohodit dále při jemné vláčce a lehké nástraze?

Při vláčení s jemným náčiním a malými nástrahami občas nedohodíme dále, tam, kam potřebujeme. Ovšem existuje montáž, která toto umožňuje! Stačí na kmenový vlasec navléci plovák …

Číst článek

Světový pohár v rybolovné technice České Budějovice 2017

O víkendu se uskutečnilo v Českých Budějovicích finále Světového poháru v rybolovné technice. Do Českých Budějovic přijelo celkem 46 závodníků ze 7 států. Sešla se zde skoro celá světová špička, tedy většina nejlepších závodníků z nedávno skončeného mistrovství světa v Polsku.

Číst článek