Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Zpověď naštvaného rybáře, aneb proč někteří z nás jsou taková prasata?

Včera jsem vyrazil na odpolední lov nástražních rybek na revír na okraji Hradce Králové. Je to malý písák, č.r. 451034. Ovšem co jsem našel za bordel na břehu, to mě fakt vytočilo na maximální obrátky! A hovno vytlačené u prutu, tak to už je moc! A štve mě toho mnohem a mnohem více …

Číst článek

24 hodinové rybářské závody handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská – 2017

Vážení přátelé, dovolte, abychom Vás pozvali na 24 hodinové závody pořádané organizací handicapovaných rybářů Kladruby, které se konají 11. – 12. srpna 2017 na naší domovské nádrži Záhorská. Tak jako v loňském roce, mimo hodnotných cen od našich sponzorů, Vás čeká hlavní cena ve formě týdenního zájezdu na řeku Ebro – www.ebro-rybolov.com. Jedná se o kemp vlašimského Ladislava Uhlíře, specialisty na španělský rybolov, který ve španělském Escatrónu na horní přehradě Mequinensa žije. Budeme se na Vás těšit a dbejte prosím na včasnou reservaci Vašeho lovného místa. V příloze naleznete Propozice závodu.

Číst článek

Policisté si došlápli na rybáře u Labe i Vltavy

Mělnicko – Rybářská stráž s policisty zatím přestupky řešili domluvou. Příště ale budou sankce tvrdší.

Číst článek

Noční kontroly na Berounce 3 nedopadly dobře

Dne 24. 6. 2017 proběhla krátce po půlnoci kontrola RS MO Beroun v součinnosti s Policií ČR Beroun. Hlídky se zaměřily na rybáře v úseku jezu na Karlštejně, až po jez ve Hýskově. Pro tuto brzkou po půlnoční hodinu se členové RS rozhodli právě proto, že spousta z nás, rybářů, nectí, a hlavně nedodržují pravidla a předpisy Rybářského řádu.

Číst článek

Ve středních Čechách bylo nasazeno 394 kg lipana

Stejně jako v loňském roce, tak i v tom letošním se Středočeský kraj společně s rybáři ze Středočeského územního svazu vydali za záchranou ohroženého lipana podhorního. Kraj pro letošní rok přispívá dotací ve výši 150 000 korun, SÚS pak přidá 75 000 korun.

Číst článek

Gigant z Chomoutova! Z jezera vytáhli obřího sumce

Jednoho z největších sumců, které kdy na jezeře nedaleko Olomouce chytili, ulovil místní rybář na začátku tohoto týdne.

Číst článek

Jak vybrat vhodné kraťasy pro rybaření

Rybářská sezóna je již v plném proudu, sluníčko stále víc připaluje a v klasických dlouhých kalhotách bývá přes den pekelné vedro i u vody. Proto jsme pro Vás připravili pár rad, jak vybrat nejpříjemnější kraťasy v kterých se budete cítit co možná nejpohodlněji.

Číst článek

Drobná vychytávka při chytání sumců na trhací bójku – bójka jako součást montáže

Všichni, co chytáme sumce pomocí bójky, víme, jak nepříjemné je opůlnoci sednout na loďku a jet bójku vytáhnout z vody, jak nám přikazuje rybářský řád. Máme tu pro vás jednu vychytávku i když je mírně kontroverzní, protože zátěž, nejlépe z kamene nebo cihly, zůstává ve vodě, což se určitě nebude mnohým líbit! Ale i na toto máme vychytávku! 🙂

Číst článek

Kauza mrtvých sumců nalezených na skládce dále pokračuje!

Dva mrtví kapitální sumci, kteří byli nalezeni na skládce komunálního odpadu v Čáslavi, jsou i nadále středem pozornosti. Důvodů je hned několik. V souvislosti se sumci je od začátku skloňováno jméno Jakuba Vágnera, na jehož rybníku Pohan sumci žijí. Dalším důvodem je i děsivá fotografie mrtvých zvířat, která je dostupná na internetu a veřejnost značně pohoršila. Rybář Jakub Vágner se brání nařčení, že by osobně měl s celou věcí něco společného.

Číst článek

Moje dravcová zahájená 2017

Každý rok je pro mě 16 června takový malý svátek. Jako mnoho z nás, zapálených rybářů, vyrážím k vodě na lov dravých ryb. Letos tomu nebylo jinak …

Číst článek