Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Do plzeňské přehrady vysadili pořádně velké kapry

Až tři čtvrtě metru velké kapry vážící i přes sedm kilogramů vysadili ve čtvrtek do plzeňské přehrady sportovní rybáři. Vyznavači Petrova cechu tak mají šanci ulovit si životní rybu. Podle Petra Dimitrova z krajské organizace Českého rybářského svazu skončilo ve vodě přes třicet metráků „kapitálních” kaprů …

Číst článek

Mělník zakázal nocovat mimo kempy. Prosadili to rybáři kvůli nepořádku

Mělničtí zastupitelé přijali minulý týden novou vyhlášku o veřejném pořádku, která zakazuje všem táboření, stanování a nocování ve veřejné zeleni na celém území města mimo místního kempu. Zákaz iniciovala místní rybářská organizace, která se potýká s nepořádkem, jenž nechávají u Labe právě bivakující rybáři.

Číst článek

Zapoj se do SOUTĚŽE a vyhraj feederový stojan TRANSFORMER 2 v hodnotě 7500,-Kč od firmy PATRON FISHING

Soutěž je velmi prostá. Stačí uhádnout, kolik váží osoba na videu se stojanem v ruce …

Číst článek

Kvalifikační závod na podporu dětí a mládeže RCCC The best carper

Pro 20 závodníků. Místo závodu – vodní nádrž HRUŠKOV dne 11.-14. 5. 2017. NENÍ ZÁVOD JAKO ZÁVOD, V TOMTO ZÁVODU JDE O PODPORU DĚTÍ A MLÁDEŽE V MÍSTNÍCH ORGANIZACÍCH ČRS.

Číst článek

Výsledky první kvalifikace RCCC v Hruškově

Byla to historicky první kvalifikace RCCC, tedy bych velice rád poděkoval všem, kteří se na ní podíleli, jak pořadatelům Jarda Čálek a Víťa Podoubský, tak rozhodčím a organizátorům Mypeters Pitrsek, Mates Matesovič, děda Pavel Zoubek, Petr Remowe Salač. Dále pak závodníkům a všem, co závod navštívili ! Opravdu srdečně děkujeme všem a těšíme se na vítěze Radka Pavlíčka na hlavním závodě! Vítězství tohoto závodníka nás opravdu velmi potěšilo, neb jeho životně-rybářský příběh je inspirativní. VV RCCC z.s.

Číst článek

Ohlédnutí za soustředěním v TŘEBECHOVICÍCH. Příjemně prožitý víkend s nadějemi kategorie U 15 České plavané

Hodně vyrovnané výkony všech, kteří se snaží o nominaci na MS v IRSKU. Ryba spolupracovala a tak nebylo težké nachytat několik malých plotiček, perlínků, cejnků a do toho i bonusové nasadové kapříky, kteří hodně rozhodovali o celkové váze. Musíme všechny pochválit za přístup k lovu, samotné přípravě, kde se odhalilo hodně chybiček, na kterých je ještě potřeba moc a moc zapracovat. Pokud to bude takto pokračovat, nemusíme se však obávat o další naděje tohoto sportu!

Číst článek

KOMBINATOR byl vyhlášen jako výrobek TOP Expo 2017!

Česká firma zabývající se vývojem a výrobou rybářské techniky zabodovala na veletrhu Rybaření BVV Brno 2017. Přišla s novým systémem PATRON FISHING SYSTEM. A co to vlastně je? Jde o závaží užívané zároveň jako krmítko, jehož součástí je pak i očko pro návazec s háčkem. K lovu ryb se využívají, kromě jiného, lisované patrony, které daly název celému systému. Ten má široké pole záběru a hodí se jak pro příznivce feederu, tak pro kapraře.

Číst článek

Představujeme týmy na kvalifikaci Czech Carp Masters – team č.10 – Filip Izsof a Marika Horká

Zdarec borci. Když mě poslal Josef Dytrych v soukromé zprávě nabídku se startem na kvalifikaci WCM, odmítnul jsem z finančních důvodů. O příležitosti jsem informoval přítelkyni Mariku, která reagovala s nadšením ,,tak tam pojedeme spolu“. Protože sama okusila vášeň k rybolovu a já bych si nerad nechal ujít takovou přílezitost, zaregistrovali jsme se a přijedeme si odpočinout na místo, kde se pokusíme konkurovat ostatním zkušeným kaprářům.

Číst článek

Podvodní dron vám úplně sám najde ryby, ale umí toho i více!

PowerRay, jak se tento podvodní dron firmy PowerVision jmenuje, umí nejen najít ryby, ale i dopravit návnadu na místo, či na umělou nástrahu ryby chytat. Dron je vybavem WiFi systémem a 4K kamerou, takže rybář může veškeré dění pod vodou pozorovat na tabletu nebo chytrém mobilu. Více si přečtěte na stránkách Engadget.com.

Číst článek

Představujeme týmy na kvalifikaci Czech Carp Masters – Roman a Honza

Na první výpravy mne bral strejda se svojí partou kámošů na Slapy a Nové Hrady, kde jsme zažili spoustu srandy. Dneska beru na ryby já je a „prdel“ je u vody pořád. Závody jsou pro mě jako droga, skvělá parta lidí, adrenalin od začátku do konce a když se zadaří, ta odměna je bomba. Po narození syna Tobiáše, u kterého se geny již projevily, a voda je pro něj velký magnet, jsem si dal dvouletou pauzu a nyní jsem přijal výzvu Pepy Dytrycha na tenhle těžkej závod. S Honzou jsem začal chytat u nás na rybníku, kde slovo dalo slovo, a vznikl tým. Poprvé jsem se k vodě dostal jako kluk s rybářským kroužkem. Nevím, jestli jsem neměl správné učitele nebo zda mě odradilo několik neúspěšných sezón, ale tento koníček mi nevydržel. Po mnoha letech jsem potkal Romana, který mi ukázal krásu vody. A já jí propadl. Vím, že Roman má rád velké výzvy. Když přišel s nápadem, že spolu pojedeme na závody (netušil jsem jak velké) už jsem nemohl říct ne. Tak nám držte palce, ať tenhle křest ohněm zvládneme. Jinak všem přejeme hodně štěstí v závodě a spousto krásných chvil u vody. Roman a Honza

Číst článek